Omatalo Eko -rakenne

Omatalo Eko -rakenne on luonnonmukaisella puukuitueristeellä eristetty ekologinen rakenne, joka antaa ekotalosi hengittää hirsirakennuksista tutulla luonnollisella menetelmällä puun kuituja hyödyntäen.

HENGITTÄVÄ EKOLOGINEN JA LUONNONMUKAINEN RAKENNE EKOTALOON

Omatalo Eko -rakenne on loistava valinta rakentamisen ja asumisen ekologisuutta arvostavalle. Puurakenteinen koti on jo lähtökohtaisesti ekoteko verrattaessa muihin rakennusmateriaaleihin. Omatalolla voit lisäksi valita uuden kotisi rakenteen Omatalo Eko -rakenteella, jossa eristeenä on käytetty pääosin kierrätetystä puukuidusta valmistettua Ekovillaa ja ilmansulkuna, vesihöyryä läpäisevää ilmansulkukalvoa.

MOLEMPIIN SUUNTIIN HENGITTÄVÄ EKORAKENNE EKOVILLALLA

Omatalo Eko -rakenne on tutkitun Omatalo Vakio -rakenteen pohjalta kehitetty ekologinen molempiin suuntiin hengittävä rakenne, jossa eristeenä on luonnonmukainen puukuitueriste ja höyrynsulkuna vesihöyryä läpäisevä ilmansulkukalvo.

OMATALO EKO -RAKENTEEN TOIMINTA

Ekovilla-eristeellä on suuri kosteuskapasiteetti, jolloin se voi sitoa itseensä huoneilman kosteutta säilyttäen eristysominaisuutensa. Eriste tasaa ilman kosteutta ympäristön tilanteen mukaan, mikä ilmenee esimerkiksi kesähelteellä miellyttävänä viilentävänä vaikutuksena . Kun aurinko lämmittää rakennetta, siihen sitoutunut kosteus höyrystyy ja haihtuu ilmaan jäähdyttäen rakennetta. Lämpimän eristerakenteen yksi vaatimus on, ettei ilma pääse kulkemaan sen läpi. Tämä estetään rakenteen sisäpintaan asennettavalla ilmansululla. Hengittävän Ekovilla-eristeen kanssa ilmansulkuna käytetään ilmatiivistä, mutta vesihöyryä läpäisevää ilmansulkukalvoa, joka hidastaa ilman kosteuden läpimenoa.

OMATALO EKO -RAKENNE ON EKOLOGINEN VAIHTOEHTO

Omatalo Eko -rakenne on paras vaihtoehto sinulle, joka haluat hengittävän ja ekologisen talon. Hengittävässä rakenteessa etuna on se, että ilmanvaihtokoneiden lisäksi rakenne itsessään tasaa huoneilman kosteutta. Omatalo Eko -rakenteen pääosin kierrätetystä puukuidusta valmistetun eristeen lähteenä on sanomalehtikierrätyspaperi. Puukuitueriste on ekologinen luonnonmukainen valinta, joka omaa pienen hiilijalanjäljen. Omatalo Eko -rakenteen valitessasi ekotalosi hengittää hirsitaloista tutulla luonnollisella menetelmällä puun kuituja hyödyntäen.

Hengittävä luonnonmukainen rakenne KYLLÄ
Ekologinen pääosin kierrätysmateriaalista valmistettu eriste KYLLÄ
Energia- ja kustannustehokas KYLLÄ
Optimaalinen höyrynsulun paikka KYLLÄ
250 mm:n lämmöneriste + tuulensuojalevy KYLLÄ
Kuivissa sisätiloissa valmistetut suurelementit KYLLÄ
Huonekorkeus 2590 mm, 2730 mm tai 2930 mm (1 krs. talot) KYLLÄ

TILAA RAKENTAJAN PIKAOPAS

Omatalon talomyyjä on sinun omamyyjä

Tilatessasi talopakettisi Omatalolta saat käyttöösi henkilökohtaisen omamyyjän.

Voit olla huoleti koko talonrakennusprojektin ajan kaikkiin talon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä, sillä Omatalon asiakkaana saat käyttöösi henkilökohtaisen OmaMyyjän joka auttaa kiperissäkin kysymyksissä ja palvelee Sinua koko rakentamisen ajan.

Etsi lähin myyjäsi ja ota yhteyttä

Ollaan kuulolla!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tarjoukset ja tapahtumakutsut aina ensimmäisenä.

Seuraa meitä!

Tutustu myös rakentaja­videoihimme Youtubessa, käy Facebook-sivuillamme katsomassa viimeisimmät Omatalon kuulumiset ja vilkaise Instagramista tuoreimmat kuvamme.