Toimitusjohtajan katsaus

Omatalo Oy:n uudistuminen talotehtaasta asumisen unelmien toteuttajaksi käänsi liiketuloksen voitolliseksi. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 19,94 miljoonaa euroa, liikevoitto 0,99 miljoonaa euroa ja se työllisti 78 henkilöä.

Omatalon tehdas Sonkajärvi

Omatalo Oy:n uudistuminen käänsi liiketuloksen voitolliseksi

Tätä katsausta viime vuosiin ja tuleviin on ilo kirjoittaa. Kesäkuusta 2017 lähtien olen saanut työskennellä Omatalon toimitusjohtajana. Tuona aikana olemme yhdessä Omatalon loistavan henkilökunnan kanssa saaneet yrityksen suunnan käännettyä ja pääsimme julkaisemaan viime vuodelta selkeästi voitollisen tuloksen. Liikevaihto kasvoi maltillisesti ja liiketulos jatkoi voimakasta kasvuaan.

Omatalo Oy liikevaihto Milj. €

Omatalo Oy liikevaihto

Omatalo Oy liikevoitto Milj. €

Omatalo Oy liikevoitto

Talotehtaasta asumisen unelmien toteuttajaksi

Tie talotehtaasta asumisen unelmien toteuttajaksi ei ole ollut helppo ja se on vaatinut raakaa uudistumista. Uudistumista on tarvittu niin johtamisessa, tuotteissa kuin toimintatavoissa. Olemme mm. vastanneet digitalisaation murrokseen aktiivisesti liiketoimintaamme digitalisoimalla suunnittelussa, työmaalla ja asiakaskokemuksen kehittämisessä. Visiomme on olla asiakaslähtöinen ja luotettava puutalotoimittaja, josta voivat olla ylpeitä niin asiakkaamme kuin työntekijämmekin.

Uudistumisen yhtenä tärkeimmistä konkreettisista lopputulemista pidän Omatalon kirkastettuja arvoja, jotka luovat pohjan terveelle liiketoiminnalle myös tulevaisuudessa. Arvot ovat asiakaslähtöisyys, nöyryys, vastuullisuus ja kunnioitus.

Asiakaslähtöisyys – Toteutamme asiakkaidemme asumisen unelmat. Sloganimme ”Unelmista kodiksi.” viittaa talon toimitussisällön laajaan valinnan mahdollisuuteen, jota tarjoamme asiakkaillemme. Haluamme kiinnittää huomion Omatalon yksilölliseen muokattavuuteen ja viestiä sitä kautta parhaasta palvelustamme. Puhumme talon sijaan kodista, joka tuo esille myös liiketoimintamme uudistumisen talotehtaasta asumisen unelmien toteuttajaksi.

Nöyryys – Muistamme että asiat voi aina tehdä paremmin ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme. Nöyryys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että emme olisi ylpeitä osaamisestamme – päinvastoin. Olemme ylpeitä siitä missä olemme nyt, mutta samalla avoimia kehitykselle.

Vastuullisuus – Kannamme ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuumme. Puurakentamisen ekologisuus ja maltillinen hiilijalanjälki luovat pohjan kestävälle tuotekehitykselle perinteitä kunnioittaen. Rakennusmateriaaleissa luotamme tunnettujen, pääosin kotimaisten valmistajien laatutuotteisiin. Taloillamme sekä asennus- ja kuljetuspalveluillamme on myös Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta. Vastuullisuus toteutuu myös kannattavuudesta ja kilpailukyvystä huolehtimisena kaikessa toiminnassamme. Olemme ylpeitä siitä, että voimme työllistää Suomessa suoraan liki 80 henkilöä, sekä lisäksi työllistämme laajaa yhteistyökumppaniverkostoamme. Palkkoja maksoimme omalle henkilöstöllemme viime vuonna hiukan yli 2,5 miljoonaa euroa, jonka lisäksi ostimme asennus-, suunnittelu- ja työmaapalveluja yli viidellä miljoonalla eurolla.

Kunnioitus – Olemme hyvä työnantaja ja yhteistyökumppani. Toimintamme on läpinäkyvää ja rehellistä ja rakennamme sekä pidämme yllä positiivista työilmapiiriä. Tästä yhtenä onnistumisen osoituksena voimme pitää muutaman viime vuoden aikana jatkuvasti parantuneita henkilökunnan työhyvinvointikyselyn tuloksia. Kunnioituksen toteutuminen toisiamme ja työtämme kohtaan pääsi myös valtakunnallisesti esille Teollisuusliiton lakon aikoihin tammikuussa, kun porukan yhteishenki ja halu pitää tuotanto käynnissä torppasi lakon käynnistymisen Omatalon osalta. Linkki Ylen uutiseen.

Matka on vielä alkutekijöissään ja se työ mitä olemme yhdessä tehneet viimeisten vuosien aikana ei pääty tähän. Elämä (ja työelämä) ovat jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista. Missiomme on jatkossakin tarjota asiakkaillemme parhaan palvelun talopaketteja ja muuttovalmiita taloja, mikä näkyy sekä tuotteissa että toimintavoissa. Toteutuneen positiivisen kehityksen mahdollistaneet kulmakivet ovat meillä Omatalolla olleet maailman parhaat asiakkaat sekä henkilökunta. Isot kiitokset Teille kaikille!

Janne Rönkkö
Toimitusjohtaja, Omatalo Oy

Pyydä talotarjous

  1. Digitalisaatio mahdollistaa paremman palvelun myös talonrakennusalalla
  2. Toimitusjohtajan katsaus
  3. Omakotitalon hiilijalanjälki

Tilaa esitteemme