Tiilellä luonnollista ilmettä kotipihaan

Tiili on yksi yleisimmistä julkisivumateriaaleista, ja sen käyttö myös piha-alueiden katteena on koko ajan kasvussa.

Tiili on yksi yleisimmistä julkisivumateriaaleista, ja sen käyttö myös piha-alueiden katteena on koko ajan kasvussa. Kuten julkisivutiilet, keraamiset pihatiilet poltetaan yli 1000 ºC lämpötilassa luonnon raaka-aineista eli savesta ja hiekasta. Ne ovat pitkäikäisiä ja kestävät hyvin pohjoisen vaativia olosuhteita.

Rouheaa tai sileää pintaa

Keraamisten pihatiilien valikoimasta löytyy ratkaisu niin idylliseen maalaispihaan kuin moderniin kaupunkimaisemaankin. Saatavilla on antiikkisen rouheita, ulkomuodoltaan jo valmiiksi patinoituneita pihatiiliä, joissa pintamuotoilussa ja väreissä on luontaista vaihtelevuutta. Toista tyylisuuntaa edustavat suorareunaiset, kooltaan isommat ja väreiltään syvemmät pihatiilet.
Pihatiilillä voit luoda ympäristöä elävöittävää, aitoa tunnelmaa. Erityisesti kohteissa, joissa on tiiliverhoiltu julkisivu, keraaminen pihatiili jatkaa kauniilla tavalla tiili-ilmettä seinärakenteesta ulkopintoihin. Rakennukset, pihat ja aukiot muodostavat siten yhtenäisen, harmonisen kokonaisuuden.

Pihatiilien värit tulevat luonnosta. Tiilen ladontakuvio viimeistelee pihan ilmeen.

 

Hyvä kulutuskestävyys

Piharatkaisun ilmeeseen saa vaihtelua yhdistelemällä useita pihatiilivärejä ja eri ladontakuvioita. Keraamisten pihatiilien, kuten muidenkin päällystekivien asennuksessa, noudatetaan samoja työmenetelmiä. Hyvällä ja huolellisella pohjustustyöllä on oleellinen merkitys kauniin ja kestävän piha-alueen aikaansaamiseksi. Pihatiilet asennetaan tyypillisesti puskuun, mutta myös laastisauma on mahdollinen. Valmis piha kestää tavanomaisen ajoneuvoliikenteen kuorman.

Pihatiili soveltuu myös portaiden ja matalien muurien rakentamiseen.

Tiili ei haalistu

Poltetut pihatiilet eivät haalistu vuosienkaan käytön jälkeen vaan pitävät hyvin värinsä. Puhtaina luonnontuotteina pihatiilet ovat tarvittaessa myös helposti kierrätettävissä.

Tumma pihatiili luo mielenkiintoisia kontrasteja puutarhaan.

Pihatiili kestää kulutusta, eikä sen väri haalistu vuosikymmenienkään jälkeen.

Lisätietoja www.wienerberger.fi

Teksti: Maiju Paasiviita, Markkinointipäällikkö, Wienerberger Oy Ab

 

Katso video pihatiilien asennuksesta

  1. Toimitusjohtajan katsaus
  2. Omakotitalon hiilijalanjälki
  3. Talon rakentamisen kustannukset

Tilaa esitteemme