Saunan suunnittelu

Muuttovalmiin talon Omatalolta ostaessasi on saunan mitoitukset, tekniset asiat ja sisustus mietitty jo yhdessä Harvian ammattilaisen kanssa juuri sinun taloosi toimivaksi kokonaisuudeksi.

Omatalo Armas sauna

Saunan suunnittelun lyhyt oppimäärä

Onneksi olkoon, olet ilmeisesti siinä kutkuttavassa tilanteessa, että pääset suunnittelemaan uutta saunaa. Muuttovalmiin talon Omatalolta ostaessasi on toki saunan mitoitukset, tekniset asiat ja sisustus mietitty jo yhdessä Harvian ammattilaisen kanssa juuri sinun taloosi toimivaksi kokonaisuudeksi. Kuitenkin oman makusi mukaiset muutokset ovat mahdollisia myös muuttovalmiissa ratkaisussa ja niiden suunnittelussa ammattitaitoinen talomyyjä osaa opastaa sinua.

Omataloihin on valittavissa Harvian tyylikäs lasiseinäratkaisu.

Harvia Cilindro-kiuas on yhtenä vaihtoehtona Omataloissa.

Jos taas olet päätynyt taloa ostaessasi sisustusvalmiiseen tai talopakettiratkaisuun alla käymme lyhyesti läpi kaikkein olennaisimmat asiat. Suosittelemme kuitenkin kääntymään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa esimerkiksi Harvian tai muiden suomalaisten sauna- ja kiuasvalmistajien puoleen. Kerro heille millaisista saunoista olet pitänyt tai millaisesta haaveilet, niin he auttavat sinua mielellään ideoinnissa, budjetoinnissa, teknisessä suunnittelussa ja toteutuksessa

– aina juuri sen verran kuin tarvitset.

Sääntö nro 1: Älä kitsastele

Saunan ja pesutilojen neliöt ovat joka tapauksessa kotisi kalleimpia, ja pieni säästö väärässä kohdassa voi pilata saunanautintosi vuosiksi eteenpäin.

Ei siis kannata ostaa sitä halvinta tarjouskiuasta, ehkä ei toiseksi halvintakaan. Valitse mieluummin kunnollinen katseen- ja löylynkestävä kiuas, houkuttelevat lauteet, fiksut pintamateriaalit sekä tyylikäs valaistus, niin kiittelet itseäsi vielä vuosienkin kuluttua. Lisäksi ehkä vielä jotain pientä sisustuksellista ekstraa omaksi iloksi ja vieraiden ihasteltavaksi…

Sääntö nro 2: Älä liioittele

Kuinka usein saunotat jalkapallojoukkuetta? Jos harvemmin, ei kannata tehdä ylisuurta saunaa, jonka lämmittämiseen palaa rahaa ja aikaa. Polttareissa ja muissa saunailloissa voi aina käyttää vuokrasaunaa, se on sitä paitsi muutoinkin hauskaa vaihtelua.

Sääntö nro 3: Älä hötkyile

Langollasi, appiukollasi ja vanhoilla luokkakavereillasi on varmasti paljon hyviä mielipiteitä saunan rakentamisesta, mutta ennen kuin singahdatte lähimpään rautakauppaan, kannattaa varmistaa, mitä nykyiset rakennusmääräykset sanovat esimerkiksi vesieristämisestä ja ilmanvaihdon mitoituksesta.

Viimeinen sääntö: Älä huolehdi

Sanotaan tämä ihan suoraan: saunatilojen rakentaminen nollasta asti on nykyisten määräysten vallitessa todella haastava tehtävä. Pääset siis paljon helpommalla, kun kuvailet toivesaunasi ammattitaitoiselle suunnittelijalle ja pyydät häntä tekemään valmiit suunnitelmat. Tai anna suunnittelijan ideoida ja yllättää sinut! Esimerkiksi Harvia suunnittelee ja toteuttaa sinulle saunan vaikka löylykauha käteen -periaatteella. Kun siis vielä toteutuksestakin huolehtii ammattilainen, voit pian istua uudessa hienossa saunassasi ilman huolen häivää!

Vesa Vehmaa
saunatehtaan johtaja

Jos kaipaat suunnittelu apua, anna ammattilaisen auttaa. Lähetä Harvialle ideasi osoitteeseen sauna@harvia.fi, katsotaan millainen kokonaisuus siitä syntyy.

 

Tilaa Sisustus & LVIS -esite

  1. Toimitusjohtajan katsaus
  2. Omakotitalon hiilijalanjälki
  3. Talon rakentamisen kustannukset

Tilaa esitteemme