Miksi omakotitalo?

Suomalaiset pitävät omakotiasumista edelleen halutuimpana asumismuotona. Omakotiasujat ovat myös tutkitusti tyytyväisimpiä asumismuotoonsa. Omakotiasuminen on lisäksi kustannustehokas ja ekologinen vaihtoehto.

Omatalo Hugo

Suurin osa suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa

Suurin osa suomalaisista pitää omakotitaloa halutuimpana asumismuotona. Omakotiasuminen on ylivoimaisesti järkevin asumismuoto, koska se on tutkitusti toimivin ja taloudellisin sekä paras myös asumisen laadussa ja viihtyvyydessä.  Pientalovaltaiset asuinalueet ovat myös toivotuimpia asuinalueita kaikissa ikäryhmissä.

Omakotiasumisessa laatu ja viihtyvyys ovat ylivoimaisella tasolla

Toimivuus uusissa omakotitaloissa on erityisen hyvällä tasolla, koska rakentajana tai rakennuttajana voit itse vaikuttaa siihen monessa mielessä: tilaratkaisuissa, sisustuksessa sekä varuste- ja laatutasossa. Kerrostalorakentamisessa esimerkiksi säilytystilat ovat usein rajalliset, sisääntulokäytävät ahtaat, kuten myös kodinhoito- ja kylpyhuonetilat. Myöskään omaa pihaa tai katettua autopaikkaa ei aina löydy. Omakotitalossa sinä voit valita vapaasti omiin tarpeisiisi sopivat ratkaisut. Laatu ja viihtyvyys omakotiasumisessa syntyvätkin siitä, että omakotitalossa asumisesta saat tehtyä juuri omannäköistäsi rakentaessasi kotisi omiin yksilöllisiin tarpeisiisi.

Omakotitalo on neliöhinnaltaan ja asumiskustannuksiltaan edullisin tapa asua

Omakotiasuminen on neliöhinnaltaan ja asumiskustannuksiltaan edullisin tapa asua. Omakotiasujana voit itse vaikuttaa omiin asumisratkaisuihisi ja sitä kautta asumisen hintaan enemmän kuin esimerkiksi kerrostaloasuja. Omakotitaloasumisesta edullisimman vaihtoehdon tekee se, että se on jo lähtökohtaisesti edullisin ja tämän lisäksi asukkaana itse voit osallistua ylläpitoon merkittävästi.

Järki kotiin -kampanjan ensimmäisessä jaksossa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja tutkii omakotiasumisen kustannuksiin liittyvää myyttiä.

Omakotitalot kuuluvat myös kaupunkimiljööseen

Omakotitalon voi rakentaan niin kaupunkiympäristöön kuin maalaismaisemaankin. Meillä Omatalolla esimerkiksi Onni-mallisto on suunniteltu perinteiseen maisemaan ja Block-mallisto pienille kaupunkitonteille. Mallistojen monipuoliset muuntelumahdollisuudet tarjoavat rajattomasi ratkaisuja kotisi rakentamiseen. Omatalon kaikkia talomalleja voi aina muunnella esimerkiksi jatkamalla, lisäämällä ikkunoita, muuttamalla ulkoasua, vaihtamalla kattomuodon ja muokkaamalla väliseiniä. Joustava mallistomme mahdollistaa sinulle kaikenlaisiin ympäristöhin sopivan ratkaisun suunnittelemisen.

Järki kotiin -kampanjan toisessa jaksossa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja tutkii omakotitalojen sijaintiin liittyvää myyttiä.

Omakotitalo mahdollistaa myös ekologisen asumisen

Lämmitys on kotitalouksien suurin yksittäinen energiankuluttaja. Uusissa omakotitaloissa on pienempi lämmöntarve vanhoja taloja paremman lämmöneristyksen ansiosta. Uudet talot ovat myös ilmatiiviitä, mikä on tärkeä ominaisuus terveelle rakennukselle. Jokaiseen Omatalon muuttovalmis- ja sisustusvalmistaloon tehdään tiiveysmittaus ennen luovutusta. Tiiveysmittauksella varmistetaan talon rakennusfysikaalinen toimivuus ja näin sisäilman terveys sekä talon energiatehokkuus. Omatalojen nykyaikainen koneellinen tulo- ja poistojärjestelmä on lisäksi energiatehokasta, koska poistoilmaan liitettävällä lämmöntalteenotolla voidaan lämmittää tuloilmaa poistoilman lämpöenergialla.

Omakotitalo on järkivalinta.

 

Järki kotiin -kampanjan kolmannessa jaksossa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja tutkii omakotiasumisen epäekologisuuteen liittyvää myyttiä.

TILAA RAKENTAJAN PIKAOPAS

Lisää faktaa omakotiasumisesta löytyy: www.jarkikotiin.fi

  1. Toimitusjohtajan katsaus
  2. Omakotitalon hiilijalanjälki
  3. Talon rakentamisen kustannukset

Tilaa esitteemme