Joulusiivousta on turha pelätä - Teet sen yhdessä illassa

Kultaista joulua odotellessa on kodissa monenlaista puuhaa ja joulusiivous on yksi niistä. Ennen pyhiä kannattaa siivota juuri sen verran, mitä oma juhlatunnelma vaatii.

Tee vain sen verran mihin omat voimavarat ja aika riittävät

Kultaista joulua odotellessa on kodissa monenlaista puuhaa ja joulusiivous on yksi niistä. Ennen pyhiä kannattaa siivota juuri sen verran, mitä oma juhlatunnelma vaatii. Tekemistä ja muistamista on kovin paljon ennen joulua, joten kannattaa pysähtyä ja miettiä, mihin omat voimavarat ja aika oikeasti riittävät.

Jos kodin suursiivous on mielessä, voi sen hyvin jättää joulun jälkeiseen aikaan. Muista, että joulutunnelma syntyy mukavasta yhdessäolosta toisten kanssa ja vuoden pimeimpänä aikana pehmeä tunnelmavalaistus antaa paljon anteeksi. Siisti ja puhdas yleisilme luodaan kotiin helposti ja nopeasti yhden illan aikana. Täten siis koko joulunalusaikaa ei kannata tuhlata stressaamiseen siitä, mitä kaikkea pitäisi ehtiä tehdä. Tee sen sijaan itsellesi mukavia asioita joulun odotukseen liittyen. Pienillä ja nopeilla jutuilla saat siivouksessakin paljon aikaiseksi.

Oikeilla välineillä siivous on nopeaa ja kevyttä

SINI Pölymiekalla puhdistuu kädenkäänteessä tasot ja hyllyt.

Joulusiivousurakkaa on turha pelätä. Helppokäyttöisillä ja tarkoitukseen sopivilla välineillä siivous on nopeaa ja kevyttä. Työtä jakamalla kaikki perheenjäsenet voivat osallistua yhteisen kodin siivoukseen. Näin jouluvalmisteluistakin voi tehdä mukavan yhdessäolohetken koko perheelle. Tarkista aluksi, että siivousvälineet ovat kunnossa ja ehjiä. Käytä varrellisia välineitä, jolloin sinun ei tarvitse kiipeillä yltääksesi korkealla oleville tasoille tai kattoon. Sopivan pituinen varsi mahdollistaa myös lattianpuhdistuksessa ergonomisesti oikean työskentelyasennon. SINI-sarjan kaikki siivousvälineet sopivat samaan varteen, joten yksi säädettävä varsi kotona riittää.

Puhdasta oikeassa järjestyksessä

Oikea työjärjestys vähentää huoneilmaan pääsevän pölyn määrää. Siivoa koti ylhäältä alas. SINI Pölymiekalla puhdistuu kädenkäänteessä tasot ja hyllyt. Pölymiekka taipuu tarpeen mukaan ja sen voi liittää pidempään varteen kiinni, jolloin korkeistakin paikoista saa pölyt helposti pois ilman hidasta tuolin kanssa kiipeilyä ja siirtelyä.

Imuroi matot ja lattiat ja nosta matot hetkeksi ulos tuulettumaan. Mattopiiskalla matoista saa nopeasti tampattua vielä irtoroskat pois. Pyyhi lattiat puhtaaksi Mikrokuituisella pesimellä. Mikrokuituinen Laminaattipyyhin sopii sekä laminaatti- että parkettilattioille. Kastele moppi vedellä tai suihkuta siihen pinnalle sopivaa pesuaineliuosta. Nihkeällä mopilla pyyhityn lattian pinta saa kauniin kiillon eikä siihen jää pisarajälkiä pyyhkimisestä.

Saunan pesu

Monille suomalaisille joulusauna on tärkeässä roolissa aattona ja silloin halutaan mennä puhtaaseen saunaan. Saunanpesu ei ole niin suuri urakka kuin se usein ajatellaan. Laudepesurilla saunan lauteet puhdistuvat nopeasti myös laudelautojen väleistä ilman hankalaa lauteiden nostelua ja siirtelyä. Hyvillä välineillä pääsee helposti lauteiden alle sekä jalkojen ympärille. Varteen liitettävässä tuplajynssärissä on kääntyvä nivel, joten tämän harjan avulla saunan lattian pesu sujuu pitkällä varrella helposti. Kylppärin seinät ja lattia puhdistuvat nopeasti Kylpyhuonepesimellä, joka on varrellinen hankauspesin.

Laudepesurilla saunan lauteet puhdistuvat nopeasti myös laudelautojen väleistä ilman hankalaa lauteiden nostelua ja siirtelyä.

Nyt alkaa kodista löytyä puhdasta pintaa, jonne joulukoristeet ja -valot on mukava asetella. Laita joulukoristeita kuitenkin esille maltilla, sillä niitä kaikkia ei ole pakko joka vuosi levittää esille. Tällöin joulun jälkeinen siivous on taas helpompaa!

Vinkit: Sinituote

 

  1. Toimitusjohtajan katsaus
  2. Omakotitalon hiilijalanjälki
  3. Talon rakentamisen kustannukset

Tilaa esitteemme