Hyvin suunniteltu terassi tuo lisää käyttöneliöitä asumiseen

Terassi voi olla kuin toinen olohuone jos suunnittelussa on käytetty harkintaa. Hyvä suunnittelu lisää myös pihan helppohoitoisuutta.

Omatalo-Sari

Terassin hyvällä suunnittelulla voidaan tuoda huomattavasti lisää käyttöneliöitä kotiin ja näin lisätä asumismukavuutta kun oleskelutilat jatkuvat myös ulkona. Viime vuosina selkeänä trendinä terassien rakentamisessa onkin ollut olohuonemaisuus. Terassit voivat olla kuin huoneita, jotka sisustetaan yhtä miellyttäväksi ja toiminnallisiksi kuin sisätilatkin.

Terassin suunnittelu

Terassi tulisi aina suunnitella niin että se sopii sekä ympäristöön että talon ulkonäköön. Eleetön moderni talo vaatii samaa myös terassilta jotta kodin tyyli pysyy yhtenäisenä. Erityisen tärkeää suunnittelussa on myös miettiä käyttäjien tarpeet. Jos terassia tarkoitus käyttää pääsääntöisesti myös talvella, silloin kannattaa miettiä katettua terassia ja mahdollisesti myös lasitusta sekä tarvitaanko terassille esimerkiksi lämmitystä. Onko terassilla tarkoitus viettää perhejuhlia vai toimiiko se paikkana rauhoittumiselle? Nämä asiat vaikuttavat erityisesti terassin kokoon ja tarvittaviin kalusteisiin.

Terassin perustukset

Terassi kannattaa yleensä rakentaa tuulettuvaksi rakenteeksi, mutta terassin perustamisvaihtoehtoja on useita. Muutto- ja sisustusvalmiissa Omataloissa terassin perustukset kuuluvat halutessasi toimitukseen ja myös terassit voidaan tehdä tehtaalla jo valmiiksi, mikä nopeuttaa pihan käyttökuntoon saamista talon rakentamisen jälkeen. Toinen asiakkaidemme suosima vaihtoehto on pelkkien terassin perustuksien sisällyttäminen talotilaukseen ja terassin rakentaminen itse näiden päälle myöhemmin.

Terassin materiaalivaihtoedot

Terassien materiaalivaihtoehtoja on useita. Suomen oloissa yksi kestävimmistä ja yleisimmistä vaihtoehdoista on kestopuu. Kestopuu on painekyllästettyä puuta, jota on saatavana vihreänä ja ruskeana. Myös kestopuun voi kuitenkin käsitellä halutun sävyiseksi, kunhan puu on ehtinyt kuivua joitakin kuukausia sääoloista riippuen. Sävytettyjen kestopuulautojen käsittely kannattaa uusia vuosittain värin säilyttämiseksi kirkkaana.

Myös lämpöpuu on hyvä vaihtoehto terassien materiaalina. Lämpöpuu on ekologinen vaihtoehto, koska sen valmistuksessa ei käytetä kemikaaleja. Se ei kuitenkaan ole aivan yhtä kestävää kuin painekyllästetty puu. Lämpöpuu kannattaa käsitellä jos se on alttiina säärasitukselle. Terassien materiaalina käytetään myös lehtikuusta, jonka annetaan yleensä harmaantua ilman pintakäsittelyä.

Yhtenä modernina vaihtoehtona aidon puun rinnalle on tullut komposiitti. Komposiitin suosio piilee useissa eri värivaihtoehdoissa ja lähes huoltovapaassa materiaalissa. Komposiitin etuihin lukeutuu myös hyvä iskunkestävyys. Komposiittilautojen huoltoon riittää yleensä pelkkä puhdistus.

Omatalo-Viivi

Viivi-talomallissa on suora yhteys terassille sekä olohuoneesta että viihdehuoneesta.

Terassit kuuluvat Omatalon muutto- ja sisustusvalmiisiin toimituksiin. Terassit kootaan elementeiksi jo talotehtaalla mikä nopeuttaa rakentamista. Usein kuitenkin tulevat asukkaat haluavat jättää oman kädenjälkensä uuteen kotiinsa tekemällä terassit itse. Tämä on mahdollista joustavan konseptimme ansiosta jota voidaan muokata juuri asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Lue seuraavaksi: Tiilellä luonnollista ilmettä kotipihaan

  1. Toimitusjohtajan katsaus
  2. Omakotitalon hiilijalanjälki
  3. Talon rakentamisen kustannukset

Tilaa esitteemme