Rakennuslupa – Miten prosessi etenee

Lupaprosessiin kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Mitä täydellisemmin hakemus liitteineen on täytetty, sitä nopeammin rakennusvalvontaviranomainen pystyy rakennusluvan käsittelemään.

Rakennusluvan hakeminen onnistuu myös sähköisesti.

Ennen kuin lähdetään hakemaan rakennuslupaa, tulee taloluonnokset esitellä rakennusvalvonnassa. Taloluonnoksina voi käyttää esimerkiksi Omatalon tarjousvaiheen luonnoksia tai tilauksen jälkeen tehtyjä rakennuslupakuvien tarkistussarjoja. Pääkaupunkiseudulla kohteen ensiesittely kannattaa tehdä heti luonnosten valmistumisen jälkeen. Tällöin voidaan ottaa rakennusviranomaisen kanta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa huomioon. Esimerkiksi voiko valitsemasi talomallin sijoittaa tontillesi.

Lue lisää

 1. Vastaavatyonjohtaja talon edessa

  Vastaavan työnjohtajan palkkaaminen

  9.8.2018

  Rakennusmääräyskokoelman mukaisesti rakennushankkeeseen ryhtyvä vastaa viimekädessä koko rakennushankkeesta. Kirjallisesti sopimalla on kuitenkin mahdollista siirtää osa tehtävistä ja vastuista yhteistyökumppaneille. Vastaavan työnjohtajan palkkaaminen ei ole vain nimellinen toimenpide vaan vastaava toimii sinun etujesi ajajana valvomalla, että rakennusprojektisi etenee säännösten ja hyvän rakennustavan mukaisesti.

  Lue lisää

 2. talon toimitusvaihtoehdon valinta

  Talon toimitusvaihtoehdon valinta

  3.7.2018

  Talon toimitusvaihtoehto kannattaa valita arvioiden realistisesti omia mahdollisuuksiasi rakentamiseen osallistumiseen. Omatalolla valittavissasi on kolme toimitusvaihtoehtoa riippuen siitä kuinka paljon haluat itse osallistua rakentamiseen.

  Lue lisää

 3. Omatalo-Sari

  Hyvin suunniteltu terassi tuo lisää käyttöneliöitä asumiseen

  14.5.2018

  Terassi voi olla kuin toinen olohuone jos suunnittelussa on käytetty harkintaa. Hyvä suunnittelu lisää myös pihan helppohoitoisuutta.

  Lue lisää

 4. Omatalo Ajatuksen olohuone Mikkelin asuntomessuilla

  Sisustusvinkit ajattomaan kotiin

  16.4.2018

  Ajattoman sisustuksen salaisuus piilee tarkkaan harkituissa valinnoissa ja ratkaisuissa. Lisäksi kotiin on tärkeää tuoda oma persoona näkyviin, jotta koti tuntuu kodilta.

  Lue lisää

Arkisto »

 1. Rakennuslupa – Miten prosessi etenee
 2. Vastaavan työnjohtajan palkkaaminen
 3. Talon toimitusvaihtoehdon valinta

Tilaa esitteemme