Tuusulan Asuntomessuille rakentuva Omatalo Kulma yllättää ulkoa ja sisältä

Talossa on mm. käytetty täysin uutta Omatalo Hengittävä -seinärakennetta, joka on ”älykäs” molempiin suuntiin hengittävä rakenne – Suomen vaihteleviin olosuhteisiin.

Omatalo Kulma aurinkokatto

Omatalon toimesta muuttovalmiiksi rakennettava Syvälahden perheen toiveiden mukainen talomalli yllättää ulkoa ja sisältä. Talossa on mm. käytetty täysin uutta Omatalo Hengittävä -seinärakennetta, joka on uusi ”älykäs” molempiin suuntiin hengittävä rakenne – Suomen vaihteleviin olosuhteisiin.

Omatalo Kulma on muuttovalmis

Omatalo Kulma rakennetaan Omatalon toimesta Syvälahden perheelle muuttovalmiiksi asti ja esitellään yleisölle Tuusulan Asuntomessuilla 3.8.-30.8.2020. Talomalli on täysin perheen toiveiden mukaisesti suunniteltu ja sen muunnos löytyy myös uusimmasta EVO-talomallistostamme, EVO 119 -talomallina.

omatalo kulma pohjapiirustus

Talomallin maltilliset neliöt on hyötykäytetty täydellisesti mm. kaikki väliovet ovat liukuovia ja sen kolme makuuhuonetta, avara yhtenäinen oleskelutila suurilla ikkunoilla sopivat perheen tarpeisiin täydellisesti.

Talon rakenteissa on huomioitu vaihtelevat sääolot

Omatalo Kulman jäähdytyksestä kesäisin vastaa ilmalämpöpumppu ja rakenteet on suunniteltu erityisen tarkasti vaihtelevat sääolosuhteet huomioiden, jottei kosteus jää missään olosuhteissa vangiksi rakenteeseen. Talossa on käytetty täysin uutta Omatalo Hengittävä -seinärakennetta, joka on ”älykäs” molempiin suuntiin hengittävä rakenne. Omatalo Hengittävä -seinärakenteessa höyrynsulkuna on käytetty aivan uudenlaista kosteutta tasaava ”älykästä” ISOVER Vario® -höyrynsulkukalvoa.

omatalo kulma hengittava-seinarakenne

Omatalo Kulmassa rakenne hengittää molempiin suuntiin

Pääosin kierrätysmateriaalista valmistettu Omatalo Hengittävä -rakenteen toiminta perustuu rakenteen kosteuden kuivumiseen sekä sisälle että ulospäin. Tällöin rakenteet pääsevät kuivumaan kesäaikana ja kosteusriski pienenee huomattavasti. Uudenlainen höyrynsulkukalvo sopeutuu ilman suhteellisen kosteuden mukaan.

Talviaikaan kun sisäilman suhteellinen kosteus on alhainen kasvaa kalvon vesihöyrynvastus korkeaksi. Talviaikaan kalvosta läpi tunkeutuvan kosteuden määrä alenee näin ollen hyvin matalalle tasolle. Kesäaikaan tilanne on taas päinvastainen. Ulkopuolinen lämpö kuljettaa kosteutta sisätilan suuntaan, tällöin kalvon vesihöyrynvastus vastaavasti muuntuu pienempään suuntaan, jolloin se mahdollistaa rakenteen kuivumisen sisätilaan päin.

Omatalo Kulma etenee hyvässä aikataulussa

Omatalo Kulmassa on edetty jo sisustusvaiheeseen ja rakennusprojekti etenee hyvässä aikataulussa. Myös talon sisustus on suunniteltu ja hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Seinissä ja lattioissa talossa on käytetty maanläheisiä sävyjä, mutta sisustukseen tullaan tuomaan väriä ja indonesialaista vaikutusta tekstiileillä, kasveilla ja taiteella. Erityistä sisustuksessa on indonesialaisen vaikutuksen lisäksi mm. listattomuus.

Perttu Sirviö vierailee Omatalo Kulmassa, jossa on edetty jo sisustusvaiheeseen ja suunnitellaan tilojen akustointia.

Lue lisää talon rakenteista TM Rakennusmaailmasta!

TUTUSTU EVO-MALLISTOON