Tuusulan Asuntomessuille rakentuu moderni puutalo kansainvälisillä vaikutteilla

Syvälahden perhe rakentaa Tuusulan messualueelle modernia puutaloa, jossa näkyy perheen tausta. Talon nimi Omatalo Kulma tulee sen sijainnista kadun ja aukion kulmauksessa sekä talon arkkitehtuurista ja sijoittumisesta tontille. Omatalo Kulma on myös ensimmäinen katsaus Omatalon vuoden 2020 EVO-mallistoon.

Syvälähden perhe Tuusulan Asuntomessut

Syvälahden perhe rakentaa Tuusulan messualueelle modernia puutaloa, jossa näkyy perheen tausta. Roope ja Arum ovat tavanneet Singaporessa molempien asuessa siellä töiden vuoksi. Roope on ammatiltaan rakennusarkkitehti ja Arum harrastaa muotiblogausta, joten näkemystä oman talon suunnitteluun löytyy molemmilta.

Omakotitalossa asumisesta on molemmilla kokemusta, vaikka väillä on käytykin erilaisissa maisemissa.
– Lapsuudessa me olemme molemmat asuneet omakotitaloissa. Singaporessa taas asuimme kaupungin keskustassa 28:nnessa kerroksessa, missä parvekkeelta aukesi näkymät kaupunkiin ja merelle. Nyt asumme rivitalossa aivan tässä messualueen lähellä, Roope kertoo.

Asuntomessurakentajaksi lähteminen Omatalon kanssa oli luonteva ratkaisu

Tuusulassa varttuneelle Roopelle asuntomessualueet ovat tulleet tutuiksi. Vuoden 2020 Asuntomessut ovat jo kolmannet Tuusulassa. – Asuntomessualueet erottuvat edukseen viihtyisinä ja laadukkaasti toteutettuina asuinalueina. Asuntomessualueella pääsee myös yleensä vapaammin suunnittelemaan haluamansalaisen talon kaavamääräysten ollessa sallivampia. Rykmentinpuiston kaava ja alueen rakentamistapaohje antoivat hyvän kuvan siitä, millainen alueesta tulee. Yksi meille merkittävä tekijä on myös se, että alue tulee kerralla valmiiksi.

Yhteinen sävel löytyi heti alusta alkaen Omatalon myyjän Heikin kanssa ja oli myös selvää, että Roope rakennusarkkitehtina saa suunnitella perheelle sopivan talon yhteistyössä Omatalon arkkitehtien kanssa.

– Lisäksi Omatalon pitkä 80 vuoden historia vaikutti valintaan. Eikä voida unohtaa myöskään järkevän hintaista ja selkeää tarjousta, Roope mainitsee.

 

Omatalon yksilöllisesti muokattava valmistalo sopi perheen tarpeisiin

Arum ja Roope eivät kumpikaan kuvaile itseään remontoijaksi tai rakentajaksi, joten oli parempi antaa ammattilaisten toteuttaa talounelma. – Omatalon valmistalon hinta oli myös niin kilpailukykyinen, ettei kannattanut lähteä pilkkomaan urakkaa pienempiin osiin ja käyttää enemmän aikaa ja rahaa projektin johtoon. Tässäkin pääsee kyllä vaikuttamaan ja päättämään aivan tarpeeksi, pariskunta pohtii. Materiaali-, kaluste- ja varustevaihtoehtojen kattavuus oli myös perheelle tärkeää. – Muuttovalmiista toimituksesta saa räätälöityä hyvin yksilöllisen. Tämä oli meille ensiarvoisen tärkeää.

Talon nimi Omatalo Kulma tulee sen sijainnista kadun ja aukion kulmauksessa sekä talon arkkitehtuurista ja sijoittumisesta tontille. Arkkitehtuuri on hyvinkin kulmikasta ja talon sijoittelu luo suojaisan pihan, jossa voi aina kurkata kulma taakse ja yllättyä.

Omatalo Kulma rakentuu Tuusulan Asuntomessuille

Omatalo Kulman rakentaminen asuntomessuille etenee hyvää vauhtia

– Rakennusurakka on sujunut hyvin, aikataulussa on pysytty jopa niin hyvin, että välillä on pitänyt vähän hidastaa, että ehditään tehdä kaikki päätökset ajoissa. Asuntomessut asettavat meille selkeän takarajan, mutta talo valmistuu hyvissä ajoin ennen tuota takarajaa, kiitos tehokkaan ja taitavan rakennusporukan, Roope ja Arum kertovat.

Kulmaan kannatta tulla tutustumaan modernin puutalon arkkitehtuurin ja tilaratkaisuiden takia, talon miltei kaikki väliovet ovat liukuovia, joka mahdollistaa joustavamman tilan käytön. Talon sisustuksessa on vahvasti indonesialainen vaikutus ja pääset matkalle lämpimään tropiikkiin.

– Tilat on suunniteltu sopiviksi meidän kolmen hengen perheelle ja vieraille. Kompaktin talon neliöt on käytetty siten että arjen asumisessa on riittävästi tilaa viihtyä, Roope kertoo.

 
Kannattaa myös tutustua talon rakenteisiin. Talossa on uudenlainen hengittävä rakenne, joka on suunniteltu Suomen olosuhteisiin – kylmiin talviin ja lämpimiin kesiin. Talon arkkitehtuurin viimeistelee Evo-tiilikatto ja siihen saumattomasti integroidut aurinkopaneelit. Talon sisäpiha on suunniteltu suojaiseksi kuten vanhoissa puukaupungeissa. Lisäksi moderni lasikuisti, joka yhdistyy isoon avoterassiin on tutustumisen arvoinen.

Tutustu myös messurakentajien blogiin!

TUTUSTU EVO-MALLISTOON