Taiteella ja suomalaisella designilla sisustettu koti – Taide

Kouvolan asuntomessuilla 12.7.-11.8.2019 esiteltävä Omatalo Taide (kohde 14) on kahden yrittäjän Annen ja Paavon koti, jossa yhdistyvät pariskunnan ammatit ja työnjälki.

Omatalo Taide Kouvolan Asuntomessut taidetapetti

Talomalli on suunniteltu yksilöllisien toiveiden pohjalta

Talon malli on suunniteltu täysin pariskunnan toiveiden pohjalta. Tilankäyttö on rakentajien, Omatalon yhteistyöarkkitehdin sekä talomyyjän toimesta suunniteltu huonekohtaisesti etätyöskentelyä, elämistä ja asumista varten. Omatalo toimitti kohteen seinäelementit ja kattoristikot ja Paavo rakennusalan ammattilaisena rakensi talon muuten itse. Omatalon talopaketti-toimitusvaihtoehdossa asiakas voi tehdä suuren osan työstä itse, jolloin talon voi rakentaa omien mieltymysten ja aikataulujen mukaisesti.

Tärkeä suunnittelua ohjannut tekijä oli Annen ja Paavon toive muunneltavista, helppokulkuisista ja toimivista tiloista sekä runsaasta säilytystilasta. Yrittäjäpariskunnalle oli tärkeää, että kotona työskentely on helppoa ja että koti toimii niin ikääntyvän pariskunnan kuin myös lapsiperheen tarpeissa. Näyttelytila ja työhuone muuntautuvatkin tarpeen mukaan lisämakuuhuoneiksi. Neliöitä kodista löytyy 131. Talossa on tilava yhtenäinen keittiö-olohuone, josta maisema avautuu metsäiselle luonnonsuojelualueelle ja koko talon levyinen lasitettu terassi tuo lisäneliötä asumiseen. Asumisessa ekologisuus on otettu huomioon muun muassa varaavalla takalla, jota on mahdollista käyttää lisälämmönlähteenä ja katolle sijoitetuilla aurinkoenergiapaneeleilla.

Omatalo Taide Kouvolan Asuntomessut pohjakuva

Talon pohja on suunniteltu täysin rakentajien tarpeiden pohjalta.

Asuntomessut historiallisessa Kouvolan Pioneeripuistossa

Historiallinen miljöö ja taide ovat rakentajien sydäntä erityisen lähellä. Uusi koti on sisustettu taiteella ja suomalaisella designilla ja se sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Talliojan maisemissa. Pioneeripuiston asuinalue on rakennettu Korian vanhalle kasarmialueelle, Kymijoen kauniisiin rantamaisemiin. Vanhat venäläisten rakentamat punatiiliset kasarmirakennukset, yhdessä luonnon kanssa luovat alueelle oman uniikin luonteen, joka on yhdistelmä uutta ja vanhaa sulassa sovussa.

Omatalo Taide Kouvolan Asuntomessut ruokailutila

Isoista olohuoneen ikkunoista avautuu kaunis näkymä luonnonsuojelualueelle.

Ajatonta ja selkeälinjaista arkkitehtuuria

Arkkitehtuuri talossa on selkeälinjainen ja ajaton. Julkisivun leveän paneeliseinän väriksi valikoitui luonnonläheinen savenharmaa, joka istuu talon metsäiseen sijaintiin. Lasikatteinen terassi suojaa ulko-oleskelutilaa ja tuo samalla julkisivuun elävyyttä. Pintamateriaaleissa rakentajat halusivat käyttää vaaleita ja neutraaleja värejä, koska taiteet ja kehykset ovat kodin sisustuksessa hallitsevia elementtejä. Sisustuksessa näkyy erityisesti taiteilija Johanna Oraksen kädenjälki. Talossa onkin nähtävillä useita persoonallisia yksityiskohtia taiteen muodossa.

Omatalo Taide Kouvolan Asuntomessut taideovi

Uniikkina katseenvangitsijana toimii lasiovi, johon on painettu Johanna Oraksen teos ”Rakkauden pyörteissä.”

Talo Taide avoinna yleisölle Kouvolan Asuntomessuilla 12.7.-11.8.2019. Tule inspiroitumaan sisustuksesta ja nappaamaan vinkit toimiviin tilaratkaisuihin!

Omatalo Taide Kouvolan Asuntomessut nayttelytila

Näyttelytila ja työhuone muuntautuvat tarpeen mukaan lisämakuuhuoneiksi.

Taide – videokierros (asuntomessut kouvola 2019)

KATSO VIRTUAALIKIERROS