Unelmista kodiksi.

Kouvolan asuntomessuilla nähdään uniikki pienen perheen koti

Taide-kohteen näet valmiina Kouvolan asuntomessuilla 12.7.-11.8.2019. Talosta voit hakea vinkkejä tilaratkaisuihin, jotka sopivat erityisesti pienen perheen tarpeisiin.

Asuntomessurakentajat Anne ja Paavo

Annella ja Paavolla on syytä hymyyn. Taide-nimen saanut kahden aikuisen koti valmistuu hyvää vauhtia Kouvolan historialliselle varuskunta-alueelle. Omatalon palvelun ja Paavon hartiatyön tulos on ihailtavissa Kouvolan asuntomessuilla kesällä 2019.

“Ihanaltahan se tuntuu, kun oma talo täällä rakentuu. Joka päivä näkee enemmän valmiina asioita, joita ollaan tänne valittu”, Anne kertoo.

Kyseessä on yhden tason omakotitalo, jossa koko talon mittainen terassi avautuu luonnonsuojelualueelle. Talon malli on rakentajapariskunnan toiveiden mukaisesti suunniteltu ja räätälöity heidän yksilöllisiin asumisen tarpeisiin.

“Meidän tapauksessa onnistui erittäin hyvin talopaketin rakentaminen, omat mieltymykset saatiin toteutettua”, Paavo myhäilee.

Omatalon talopaketti muuntautuu täysin rakentajansa mukaan

Omatalon talopaketti-toimitusvaihtoehto joustaa juuri näin; asiakas voi tehdä suuren osan työstä itse, jolloin talon voi rakentaa omien mieltymysten ja aikataulujen mukaisesti.

“Omatalolta tuli seinäelementit ja kattoristikot, ja minä itse olen tehnyt tämän talon. Lähes kaikenlaisia elementtejä pystyy nykyään suunnittelemaan ja valmistamaan”, Paavo kertoo.

Pariskunta halusi panostaa laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin. Omatalon talopaketti-vaihtoehto mahdollisti juuri omaan budjettiin ja tyyliin sopivat rakennusmateriaalit.

Taloon integroidaan taidetta jo rakennusvaiheessa

Taide-omakotitalo sai nimensä talon tulevasta sisustuksesta. Hasu on taideyrittäjä, ja sisustuksesta hänen kanssaan yhteistyössä vastaa myös taiteilija Johanna Oras.

“Halusimme muutoin sisustukseen neutraaleja ja vaaleita sävyjä, sillä taide ja kehykset ovat usein hallitsevia elementtejä”, Anne kertoo.

Taidetta tulee taloon monessa eri muodossa; niin veistoksina kuin maalauksina kuin tapetteina. Uniikki katseenvangitsija tulee olemaan lasiovi, johon on painettu Oraksen teos “Rakkauden pyörteissä.”

Vinkkejä tilaratkaisuihin pienelle perheelle sekä suomalaista taidetta ja muotoilua

Paavo on itse kattoalan yrittäjä, ja siksi Omatalo toimijana oli tullut tutuksi jo ennestään. Luottamus oli jo olemassa, ja se on nyt myös lunastettu rakennusprosessin aikana.

Yhdestä asiasta pariskunta on kokemuksensa jälkeen samaa mieltä: ei tarvitse olla ammattirakentaja ryhtyäkseen rakentamaan Omatalon kanssa.

“Omatalon edustajat auttavat erittäin mielellään, ja pystyvät neuvomaan myös ammattitaidotonta rakentajaa”, Paavo sanoo.

“Omatalon Talopaketti sopii ihan kenelle tahansa. Se voidaan räätälöidä täysin.”, Anne sanoo.

Valmiista talosta kannattaa käydä asuntomessuilla hakemassa vinkkejä tilaratkaisuihin, jotka sopivat pienen perheen tarpeisiin – samalla pääset ihastelemaan taidetta sekä suomalaista muotoilua ja designia, joihin kohteessa on panostettu.