Yksilöllinen talopaketti

Kun alan ammattilainen ryhtyy rakentamaan omaa taloaan, tehdään se parhaista mahdollisista materiaaleista ja omin käsin. Oskari rakensi kaksikerroksisen Omatalon talopaketin idylliselle pientaloalueelle Tampereelle.

Erityisen tyytyväinen Oskari on oleskelutiloihin, mieli lepää kauniisti rakennetuissa tiloissa. Sohvalla rentoutuessa voi pakkasilla nauttia takkatulen lämmöstä, kesällä voi siirtyä takapihan terassille. Siitä rakennettiin koko talon levyinen ja siellä mahtuu grillaamaan, syömään ja oleilemaan.

Yksilöllinen talopaketti aidoista luonnonmateriaaleista.

Aitoja materiaaleja

Leinolan omakotitaloalue on perinteikäs alue itä-Tampereella. Asutusta alueella on ollut iät ja ajat, eri vuosikymmeninä rakennetut talot ovat sulassa sovussa keskenään suurilla puutarhatonteilla.
Oskari Lahdensivu etsi sopivaa tonttia kodilleen pitkän tovin ennen kuin onnistui löytämään suurehkon, lohkotun tontin juuri Leinolasta.

Jo toisen polven rakennusalan ammattilaisena mies tekee päivätyönään koteja ja mökkejä yksityisesti ja rakennusliikkeiden alihankkijana.

– Varsinainen työni pitää minut niin kiireisenä, että tilasin talon rungon talopakettina, elementteinä Omatalolta. Pystytys ja kaikki muut työvaiheet tehtiin kuitenkin itse. Olin kolme viikkoa rakennuksella täyspäiväisesti ja loput tehtiin iltahommina, Oskari kertoo.

Talopaketin muunneltu pohjaratkaisu

Kaikki Omatalojen talopaketit ovat erittäin joustavasti muunneltavissa: talojen jatkaminen, lyhentäminen, ikkunatyypin vaihto tai muut muutokset ovat arkipäivää talotehtaalle. Kodin yksilöllinen ilme voidaan tehdä helpostikin verhoiluvaihtoehdoilla tai rakentamalla erityylisiä kuisteja ja terasseja.

yksilöllinen muunnos omatalo157k-13 -talomallista

Talon malli on muokattu versio alun perin kaksikerroksisesta Omatalon 157-13 -mallista.

Tämän kodin tilaratkaisut ja muoto on muutettu omien toiveiden mukaisiksi valmiista 157K-13 -talomallista. Tässä muokatussa 1,5 -kerroksisessa versiossa on kaksi makuuhuonetta yläkerrassa, alakertaan sijoittuvat avara keittiö-olohuone, työhuone, kodinhoitohuone ja saunatilat. Asuinneliöitä kodissa on kaikkiaan 139.

– Kaava määritti tarkoin, minkälaisen talon tontille sai rakentaa. Siinä saneltiin hyvin tarkkaan ilmansuunnat, kattokulma ja -muoto, talon ääriviivat ja tietenkin neliömäärä.

Vaikka kaava ei antanut mahdollisuutta rakentaa tontille uniikkia taloa, teki Oskari sisätiloista tismalleen omien toiveiden mukaiset.

Tarkoin valitut pintamateriaalit sisustuksessa

Puupinnat, materiaalin aitous ja laadukkuus ovat tärkeitä Oskarille.
– Olen aina tykännyt puusta ja maanläheisistä materiaaleista. Esimerkiksi tumma kivi ja lämmin puu ovat hieno yhdistelmä.

Kodissa onkin panostettu pintamateriaaleihin. Yksi näyttävimmistä yksityiskohdista on lähes viisimetriä huonekorkeutta omaavien oleskelutilojen päätyseinän pinnoittaminen tiheällä listoituksella. Taustalevynä tässä seinässä on mustaksi käsitelty vanerilevy, jonka päälle puurimat on asennettu yksitellen oikeille paikoilleen. Lopputulos on paitsi kaunis, niin se myös akustoi korkeaa huonetilaa miellyttäväksi. Vieressä oleva mattamusta keittiö saakin siitä oivallisen kontrastin.

– Tasoksi halusin ehdottomasti puutason, vaikka sillä hinnalla olisin melkein saanut jo kivitasonkin, Oskari naurahtaa.

omatalo talopaketti tampere oleskelutilat

Sisätilat ovat korkeimmalta kohtaa viisi metriä korkeat. Avariin oleskelutiloihin tuo valoa kahteen kerrokseen asennetut ikkunat.

Runsas puumateriaalien käyttö tekee sisätilat kodikkaiksi ja lämminhenkisiksi. Ote säilyy nuorekkaana, sillä siihen on yhdistetty riittävästi mustaa ja valkoista, ja lisäksi tilat ovat suurten ikkunoidensa ansiosta erittäin valoisia. Oskari mainitsee, että vaikka hän tietää tarkalleen oman maun, on lopullisten tuotteiden valitseminen aina vaikeaa.

– Olen ollut mukana parissa sadassa rakennusprojektissa. Siinä on nähnyt paljon ja saanut rakentaa upeita kohteita. Tiedän ehkä liiankin hyvin valikoimien laajuudet ja moninaiset toteutusmahdollisuudet, jolloin lopullista valintaa on vaikea tehdä.

Kotiin tehdyt ratkaisut ovat siinä määrin onnistuneita, että hänen itsensä tekemä sauna on kiinnostanut asiakkaita ja nyt vastaavan kaltainen on työn alla erääseen kohteeseen.

yksilollinen talopaketti tampere sauna

Kosteiden tilojen katto on yhtenäinen ja se on materiaaliltaan lämpökäsiteltyä haapaa.

Talon lopputulos miellyttää

Koti tehtiin kerralla terasseja myöten valmiiksi. Seuraavaksi projekti jatkuu autotallin rakentamisella, se on tarkoitus saada viimein valmiiksi ennen lumien tuloa.

Erityisen tyytyväinen Oskari on oleskelutiloihin, mieli lepää kauniisti rakennetuissa tiloissa. Sohvalla rentoutuessa voi pakkasilla nauttia takkatulen lämmöstä, kesällä voi siirtyä takapihan terassille. Siitä rakennettiin koko talon levyinen ja siellä mahtuu grillaamaan, syömään ja oleilemaan.

Jos hän jotain projektissa harmittelee, niin se on alueen äärimmäisen tiukka kaava.
– Olisin ottanut mielelläni olohuoneeseen muutaman neliön lisää tilaa, mutta nyt jo mentiin aivan äärirajoilla. Lisäksi olisin säästänyt tontin vanhaa puustoa enemmän, mutta sekään ei ollut mahdollista.

Onneksi sentään jotain vanhoista puista saatiin säästettyä. Yksi talon paikalla kasvaneista puista on jalostettu kodin ruokapöydän kanneksi, tietenkin omin käsin tehtynä.

Lähde: Suuri Talo Extra 4/2018 Teksti: Minna Mäkelä Kuvat: Paula Osenius

Haaveiletko sinäkin omasta talosta?

PYYDÄ TARJOUS

– Varsinainen työni pitää minut niin kiireisenä, että tilasin talon rungon talopakettina, elementteinä Omatalolta. Pystytys ja kaikki muut työvaiheet tehtiin kuitenkin itse.

Omatalon talomyyjä on sinun omamyyjä

Tilatessasi talopakettisi Omatalolta saat käyttöösi henkilökohtaisen omamyyjän.

Voit olla huoleti koko talonrakennusprojektin ajan kaikkiin talon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä, sillä Omatalon asiakkaana saat käyttöösi henkilökohtaisen OmaMyyjän joka auttaa kiperissäkin kysymyksissä ja palvelee Sinua koko rakentamisen ajan.

Etsi lähin myyjäsi ja ota yhteyttä

Ollaan kuulolla!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tarjoukset ja tapahtumakutsut aina ensimmäisenä.

Seuraa meitä!

Tutustu myös rakentaja­videoihimme Youtubessa, käy Facebook-sivuillamme katsomassa viimeisimmät Omatalon kuulumiset ja vilkaise Instagramista tuoreimmat kuvamme.