Valmistalo yli odotusten

Perhe suunnitteli ja rakennutti yhteistyössä Omatalon ammattilaisten kanssa heidän tarpeisiinsa sopivan valmistalon Helsingin Maununnevalle.

Talon rakennusprojektin aikataulut pitivät niin hyvin, että Mari-äiti, isä-Juha, lapset Anni ja Matias, koirat Mango ja Milli pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa jopa hieman etuajassa.

valmistalo helsinki keittio

Haaveena huolettomampi elämä uudessa omakotitalossa

Rakentajaperheellä ei ollut kokemusta uuden valmistalon rakentamisesta ennakkoon, mutta vanhan talon remontoinnista sitäkin enemmän. Perhe asui vanhassa rintamamiestalossa, jolloin elämään kuului jatkuva tehtävä- ja remontointilista. Toive asua huolettomammin käynnisti haaveilun uudesta talosta. Tuttavaperhe oli aiemmin rakentanut Omatalon ja he kehuivat prosessia. Hyvät kokemukset rohkaisivat ryhtymään talonrakennusprojektiin.

Vaikka Omatalo oli vahvana vaihtoehtona alusta alkaen, Mari ja Juha päätyivät muuttovalmiiseen Omataloon kilpailutuksen jälkeen. Se oli selkeä ja helppo kokonaisuus sekä hinta-laatutasoltaan kilpailukykyinen.

– Kiinteä hinta ja muuttovalmis talo -ratkaisu tuntuivat turvalliselta. Sen jälkeen, kun liittymät ja maapohjatyöt oli tehty, tiedettiin mikä budjetti tulee olemaan. Muuten näissä omakotitalon rakennusprojekteissa tulee monesti yllätyksiä ja budjetit paisuvat, Mari toteaa.

Arkkitehti ymmärsi perheen tarpeet

Perhe on tyytyväinen moniin suunnittelupöydällä syntyneisiin ratkaisuihin. Koti suunniteltiin Omatalon yhteistyöarkkitehdin kanssa. Talo ja sen terassit tulvivat valoa, koska rakennus osattiin sijoittaa tontille ilmansuuntien ja valon mukaan oikein. Kesäisin aamukahvia pääsee nauttimaan aamuaurinkoisella terassilla ja illalla töiden jälkeen on mukava istuskella ilta-auringossa kylpevällä terassilla.

Korkea olohuone lisää kodin tilavuuden ja avaruuden tuntua, sen lukuisista ikkunoista näkyy ympäristön vehreys. Olohuoneen takka on ollut talvella ahkerassa käytössä, sen tuomasta kodikkuudesta on nautittu ja sitä on käytetty paljon myös talon lämmittämiseen. Yhtenä tärkeimpänä suunnittelua ohjaavana tekijänä oli rakentaa hengittävä ja Ekovilla-eristetty talo, täysin ilman muovia seinissä. Omatalolla oli tarjota tämä ekologinen vaihtoehto.

Perhe rakensi heille yksilöllisesti suunnitellun kaksikerroksen muuttovalmiin Omatalon.

Onnistunut valmistalokokonaisuus

Talonrakennusprojekti Omatalon kanssa oli perheen mukaan erinomaisen sujuva kokonaisuus. Omatalolta löytyi tarvittava osaaminen ja tietotaito. Projektin alkuvaiheessa Juha ja Mari olivat paljon yhteydessä talomyyjä-Heikin kanssa.
– Hän oli aktiivinen ja ystävällinen, esitteli erilaisia Omatalon kohteita, joista yhtä kävimmekin paikan päällä katsomassa. Heikki antoi meille neuvoja, miten talon rakentamisessa kannattaisi lähteä liikkeelle, Mari kertoo.

Perheen yhteistyö myös arkkitehdin kanssa toimi erinomaisesti, samoin Omatalon työnjohtajan Teijon kanssa. Valmistalon suunnittelussa erilaiset muutostoiveet onnistuivat sujuvasti ja he pystyivät projektin edetessä neuvottelemaan ja sopimaan kaikesta. Vielä työmaavaiheessa huomattiin yksi perheelle merkittävä muutostarve ja Omatalo pystyi reagoimaan siihen joustavasti.

– Olimme varautuneet siihen, ettei kaikki mene putkeen omakotitalon rakennusprojektissa, mutta kaikki eteni hyvässä yhteistyössä Omatalon kanssa. Valmistalo valmistui budjetin mukaisesti ja jopa hieman etuajassa, iloitsevat Juha ja Mari.

omatalon valmistalon keittiö helski

Kodin vaalea yleisilme mahdollistaa pirteiden tehostevärien käytön huonekaluissa.

Vinkkejä valmistalon rakentamista suunnittelevalle

Juhan ja Marin kokemuksen perusteella yhteistyökumppanit ovat tärkeässä roolissa talon rakentamisessa onnistumisessa.

– Kannattaa valita huolella vastaava mestari, joka vastaa rakennusprojektista tilaajan puolesta sekä arkkitehti, joka ymmärtää mitä halutaan. Talomyyjän kanssa ollaan talon rakentamisen alkuvaiheessa paljon tekemisissä ja häneltä on saatavilla paljon hyviä vinkkejä, miten rakennusprojektissa kannattaa edetä.

On tärkeä kilpailuttaa yritykset, jotka tulevat projektin alkuvaiheessa tontille töihin. Kilpailutuksella voi säästää suuria summia.

– Suurten linjojen lisäksi suunnitteluvaiheessa on tärkeää suunnata huomiota myös yksityiskohtiin. Esimerkiksi sähkösuunnittelussa tämä tarkoittaa sen pohtimista, mihin kohtiin tarvitaan sähköpistokkeet, Juha mainitsee.

Kotiin on aina hyvä tulla

Koti merkitsee perheen yhteistä paikkaa, jossa voi olla omana itsenään. Se on myös lepopaikka, jonne on aina hyvä tulla. Erityisen nautinnollisia ovat talvipäivät, jolloin ensimmäisenä kotiin tultuaan voi sytyttää takan ja jäädä istuskelemaan takan ääreen.

Omatalo valmistalo takka olohuoneessa

Olohuoneen takka on ollut talvella ahkerassa käytössä, sen tuomasta kodikkuudesta on nautittu ja sitä on käytetty paljon myös talon lämmittämiseen.

Haaveiletko sinäkin omasta talosta?

PYYDÄ TARJOUS

Olimme varautuneet siihen, ettei kaikki mene putkeen omakotitalon rakennusprojektissa, mutta kaikki eteni hyvässä yhteistyössä Omatalon kanssa. Valmistalo valmistui budjetin mukaisesti ja jopa hieman etuajassa, iloitsevat Juha ja Mari.

Omatalon talomyyjä on sinun omamyyjä

Tilatessasi talopakettisi Omatalolta saat käyttöösi henkilökohtaisen omamyyjän.

Voit olla huoleti koko talonrakennusprojektin ajan kaikkiin talon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä, sillä Omatalon asiakkaana saat käyttöösi henkilökohtaisen OmaMyyjän joka auttaa kiperissäkin kysymyksissä ja palvelee Sinua koko rakentamisen ajan.

Etsi lähin myyjäsi ja ota yhteyttä

Ollaan kuulolla!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tarjoukset ja tapahtumakutsut aina ensimmäisenä.

Seuraa meitä!

Tutustu myös rakentaja­videoihimme Youtubessa, käy Facebook-sivuillamme katsomassa viimeisimmät Omatalon kuulumiset ja vilkaise Instagramista tuoreimmat kuvamme.