Talopaketti taipui rakentamisen ammattilaisen tarpeisiin

Rakennusalalla toimiva Hannu rakensi Helsinkiin omakotitaloalueelle puurunkoisen kaksikerroksisen talon. Rakentaminen kesti kaiken kaikkiaan noin vuoden. Omatalo tarjosi hyvät vaikutusmahdollisuudet talopaketti-ratkaisun räätälöintiin, ja oma kädenjälki kruunasi kokonaisuuden.

– Omatalo tarjosi minulle sopivinta ratkaisua, mutta Omatalon valintaan päädyin myös siksi, että yrityksen ja myyjän kanssa asiat sujuivat erityisen helposti, joustavasti ja suunnitellusti, Hannu kertoo.

Talopakettirakentaja Hannu

Lisätilan tarve käynnisti talon rakentamisen

Kerrostaloasuminen alkoi tuntua ahtaalta ja perheen kasvettua kolmilapsiseksi päädyttiin viimein talonrakentamisprojektiin. Idea rakentamisesta oli hautunut monta vuotta. – Neliöitä oli aiemmin puolet liian vähän perheellemme. Asumismukavuus on huomattavasti lisääntynyt muuton jälkeen, koska nyt tilaa on tarpeeksi koko perheelle. Huoneistopinta-alaa uudessa talossa on 161 neliötä ja autotallin kanssa noin 190 neliötä. Upea terassi avaa taloa mukavasti pihamaalle ja lapset pääsevät leikkimään nykyään omalle pihalle.

Omatalo talopaketti Helsinki julkisivu

Omatalon joustavuus ja hyvä myyjä ratkaisivat talopakettitoimittajan valinnan

– Käytiin tarjousta läpi useamman toimijan kanssa. Kilpailutin luonnoskuvat muillakin talofirmoilla. Halusin vain runkopaketin. Osa talotoimittajista ei toimita raakileversioita, ja karsintaa tapahtui jo siinä vaiheessa. Hannu päätyi Omatalon talopakettiin, koska pystyi vaikuttamaan sisältöön sekä suunnitelmiin vapaasti ja myyjän kanssa asiat sujuivat helposti. Reunaehdot, talon väri ja puurunkoisuus tulivat kaavoituksesta. Rakennuslupa heltisi heinäkuussa 2018, jonka jälkeen tehtiin perustukset, täytöt ja onteloasenukset. Maatyöt saatiin valmiiksi pari päivää ennenkuin talopaketti saapui sovitusti.

– Arkkitehti piirsi toiveiden mukaiset arkkitehtikuvat, jonka jälkeen Omatalo toimitti ulkoseinät suurelementteinä ja vesikaton. Loput olen itse koettanut värkkäillä. Oman työn seurauksena on koti myös oman maun mukainen.

Omatalo talopaketti sauna

Hannun oma käden jälki näkyy yksityiskohdissa kuten upeassa saunassa.

Rakentaminen itse oli luonteva ratkaisu

Muuttovalmistoimituksen valitessa voi säästää omassa ajassa, mutta talopakettitoimitus mahdollistaa vapaasti omien ratkaisujen tekemisen omassa aikataulussa sekä kustannussäästöt. Usein pelätään rakentajan yöunien jäävän vähiin, mutta talo valmistui kuitenkin vuodessa, vaikka Hannu teki töitä rakennuksella vain iltaisin ja viikonloppuisin. – Olen tehnyt timpurin hommia ja itse tekeminen oli luonteva ratkaisu. Jos olisin tehnyt perinteisesti pitkästä rakentamalla, ei talo olisi vieläkään valmis, Hannu arvelee.

Talopaketti saadaan säältä suojaan nopeasti

Aikataulutus on usein rakentajalle yksi suurista kysymyksistä. Rungon pystytys ja vesikaton asennus kestivät noin kaksi viikkoa, jotka Hannu teki myös itse. Suurin huolen aihe oli sää, jos sattuisi satamaan rungon pystytyksen aikana. – Huolen aihe oli kuitenkin turha, koska koko aikana ei satanut. Etuna tällaisessa räätälöidyssä talopaketti-ratkaisussa perinteiseen rakentamiseen verrattessa on juuri nopeus. Kun seinät tulevat suurelementteinä saadaan talo nopeasti myös säältä suojaan.

Haaveiletko sinäkin omasta talosta?

PYYDÄ TARJOUS

– Käytiin tarjousta läpi useamman toimijan kanssa. Kilpailutin luonnoskuvat muillakin talofirmoilla. Halusin vain runkopaketin. Osa talotoimittajista ei toimita raakileversioita, ja karsintaa tapahtui jo siinä vaiheessa. Hannu päätyi Omatalon talopakettiin, koska pystyi vaikuttamaan sisältöön ja suunnitelmiin vapaasti.

Omatalon talomyyjä on sinun omamyyjä

Tilatessasi talopakettisi Omatalolta saat käyttöösi henkilökohtaisen omamyyjän.

Voit olla huoleti koko talonrakennusprojektin ajan kaikkiin talon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä, sillä Omatalon asiakkaana saat käyttöösi henkilökohtaisen OmaMyyjän joka auttaa kiperissäkin kysymyksissä ja palvelee Sinua koko rakentamisen ajan.

Etsi lähin myyjäsi ja ota yhteyttä

Ollaan kuulolla!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tarjoukset ja tapahtumakutsut aina ensimmäisenä.

Seuraa meitä!

Tutustu myös rakentaja­videoihimme Youtubessa, käy Facebook-sivuillamme katsomassa viimeisimmät Omatalon kuulumiset ja vilkaise Instagramista tuoreimmat kuvamme.