Lapsiperheen sisustusvalmis Omatalo

Nelihenkinen perhe kaipasi kodiltaan kaksitasoisuuden tuomaa rauhallisuutta, mutta kaksikerroksinen talo ei aikaisempien kokemuksien perusteella tuntunut toimivalta. Omatalon mallistosta löytyi heille sopiva talomalli, joka muokattiin toiveiden mukaiseksi.

Perhe valitsi kotinsa valmiusasteen sisustusvalmiina, säästääkseen itseltään aikaa ja vaivaa. He eivät kuitenkaan halunnut kokonaan muuttovalmista taloa, sillä he halusivat miettiä sisustusta rauhassa projektin edetessä.

Lue lisää kodista

sisustusvalmis Omatalo 190a lr-13

Talopaketti taipui rakentamisen ammattilaisen tarpeisiin

Rakennusalalla toimiva Hannu rakensi Helsinkiin omakotitaloalueelle puurunkoisen kaksikerroksisen talon. Rakentaminen kesti kaiken kaikkiaan noin vuoden. Omatalo tarjosi hyvät vaikutusmahdollisuudet talopaketti-ratkaisun räätälöintiin, ja oma kädenjälki kruunasi kokonaisuuden.

– Omatalo tarjosi minulle sopivinta ratkaisua, mutta Omatalon valintaan päädyin myös siksi, että yrityksen ja myyjän kanssa asiat sujuivat erityisen helposti, joustavasti ja suunnitellusti, Hannu kertoo.

Lue lisää kodista

Talopakettirakentaja Hannu

Valolla viimeistelty valmistalokoti

Mia ja Frej muuttivat kahden teini-ikäisen lapsensa kanssa uuteen kotiinsa vajaa kaksi kuukautta sitten. Takana on kaikkinensa reippaan vuoden kestänyt rakennusprosessi, jossa pariskunnalle rakennettiin muuttovalmis ja yksilöllinen Omatalon valmistalo pääkaupunkiseudulle.

Edellinen koti oli pikkulapsiarjen ehdoilla rakennettu omakotitalo. Nyt uuden kodin suunnitelmissa annettiin aikuistuville teineille koko yläkerta omaan käyttöön ja vanhempien toivelistasta toteutettiin mahdollisimman monta unelmaa.

Lue lisää kodista

omatalo valmistalo vantaa keittiö-olohuone

Yksilöllinen talopaketti

Kun alan ammattilainen ryhtyy rakentamaan omaa taloaan, tehdään se parhaista mahdollisista materiaaleista ja omin käsin. Oskari rakensi kaksikerroksisen Omatalon talopaketin idylliselle pientaloalueelle Tampereelle.

Erityisen tyytyväinen Oskari on oleskelutiloihin, mieli lepää kauniisti rakennetuissa tiloissa. Sohvalla rentoutuessa voi pakkasilla nauttia takkatulen lämmöstä, kesällä voi siirtyä takapihan terassille. Siitä rakennettiin koko talon levyinen ja siellä mahtuu grillaamaan, syömään ja oleilemaan.

Lue lisää kodista

Yksilöllinen talopaketti aidoista luonnonmateriaaleista.

Valmistalo yli odotusten

Perhe suunnitteli ja rakennutti yhteistyössä Omatalon ammattilaisten kanssa heidän tarpeisiinsa sopivan valmistalon Helsingin Maununnevalle.

Talon rakennusprojektin aikataulut pitivät niin hyvin, että Mari-äiti, isä-Juha, lapset Anni ja Matias, koirat Mango ja Milli pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa jopa hieman etuajassa.

Lue lisää kodista

valmistalo helsinki keittio

Muuttovalmis unelmakoti

Parasta tässä uudessa kodissa ovat avara ja valoisa olohuone-keittiö. Meidän talomallimme on Omatalon Iina, josta tuli pienillä muutoksilla meidän unelmien koti, Timo ja Rosa kertovat.

– Vaikka rakennusvaiheeseen osui isoja elämänmuutoksia, kun esikoisemme syntyi, selvisimme rakennusvuodesta muuttovalmiin projektin ansiosta hyvin.

– Yksi parhaita muistoja on se, kun elementit saapuivat tontille, siinä oli jotakin juhlallista.

Lue lisää kodista

muuttovalmiin unelmakodin rakentajaperhe

Uusi koti eläkkeellä

Heikin ja Raijan rakas kesämökkipaikka muuttui pariskunnan pysyväksi osoitteeksi, kun tontille nousi viime keväänä uusi koti. Pariskunta tarttui rohkeasti mahdollisuuteen rakentaa. 

– Kysyimme tarjouksen kolmelta eri talotoimittajalta, saimme kuitenkin ehdottomasti parasta palvelua Omatalon myyjältä, Pasi Tossavaiselta. Toiveenamme oli muuttovalmis kahden aikuisen kompakti koti. Pienillä muutoksilla tämä löytyi Omatalon mallistosta valmiina, Heikki kertoo.

Lue lisää kodista

Maiseman ehdoilla

Hiljakseen kohiseva koski ja jokiuoma pilkottaa paikoitellen uuden kodin terassilta. Rantaa reunustavat vielä tiheät vesakot, mutta niitä on tarkoitus raivata sopivan hetken tullen tulevana syksynä ja talvena.

– Meidän työmme vie aivan kaiken ajan, joten emme edes kuvitelleet ryhtyvämme itse rakentamaan. Tiedustelimme vaihtoehtoja hyvältä tuttavaltamme ja hän esitteli meille Omatalon muuttovalmis-konseptin, mikä kuulosti juuri täydelliseltä meille.

Rakentamisprojektin helppous yllätti rakentajat täysin. – Budjetti piti tarkalleen, eikä yllätyksiä tullut missään vaiheessa. Emme ole lainkaan näännyksissä tai avioeron partaalla, kuten meitä useat varoittelivat, Vartiaiset nauravat.

Lue lisää kodista

Uusi upea rapattu Omatalo

Tarmolla ja Sarilla oli kokemusta rakentamisesta jo ennestään. Edellinen Omatalo rakennettin muutama vuosikymmen sitten. – Nyt kilpailutimme yhteensä viisi talotehdasta ja päädyimme taas Omataloon.

Ratkaisevina tekijöinä olivat hinta, toimituksen sisältö ja vapaat mahdollisuudet pohjan muokkaamiseen. Omatalon talotoimitus sisälsi perustukset, talotekniikan ja talon pystytyksen levypinnoille asti. – Levypinnoista eteenpäin vastasimme projektista itse ja teetimme töitä paikallisilla tekijöillä.

Lue lisää kodista

Uunituore muuttovalmis Omatalo

Muutto kaupungista tänne omaan rauhaan lintujen ja luonnon keskelle oli oikea ja onnistunut ratkaisu, kertoo Mia. Haaveet modernista kivitalosta vaihtuivat tyystin, kun oma paikka maaseudulta löytyi.

Omatalon hyväksi kaupat ratkaisi ilman muuta asiantunteva ja aktiivinen myyjä. Pasilla oli aito halu olla hoitamassa juuri meidän talokauppaamme. Emme tienneet rakentamisesta juuri mitään, joten halusimme mahdollisimman helpon projektin ja kaiken mieluusti valmiina.

Lue lisää kodista

Kaupungista maalle – Kurkistus lapsiperheen uuteen kotiin

Muuttovalmis koti maalaismaisemassa, lähellä palveluja. Sellainen haave oli tällä perheellä, kun oman kodin ostaminen tuli ajankohtaiseksi. Nyt peltomaisemassa, koivukujan päässä, lumisateen keskellä erottuu jo kauas kaunis siniharmaa puolitoistakerroksinen koti, Jonyn ja Piian toteutunut unelma.

Lue lisää kodista

Muuttovalmis Omatalo keittiö

Koti järvinäköalalla

Omatalon muuttovalmiiseen talopakettiin päädyttiin neljän eri valmistajan kilpailuttamisen jälkeen. Oma valmiskodilta löytyi perheelle juuri sopiva talomalli ja parhaaseen hintaan. – Muuttovalmiin talon hinnan saa tietää jo ostovaiheessa, joka helpottaa projektiin lähtemistä!

Lue lisää kodista

Ensimmäinen muuttovalmis Omatalo

Ensimmäinen muuttovalmis Omatalo valmistui syksyllä 2014. Talotoimittajia vertaillessa Komulaiset luulivat aluksi, ettei paikallinen talotehdas Omatalo tarjoa muuttovalmiita ratkaisuja. Omatalolta saatu tarjous oli kuitenkin muihin tarjoajiin nähden lopulta ylivoimainen vaihtoehto.

”Vertailumme mukaan Omatalon muuttovalmis oli selkeästi pisimmälle viety ratkaisu”, Joonas kertoo. ”Omatalon tarjous sisälsi mm. maalämpökaivon porauksen sekä laajan sisustusvalikoiman verrattuna kilpaileviin tarjouksiin. Kokonaisuus ratkaisi lopulta tarjoajan, mutta myös kilpailukykyinen hinta oli yksi tärkeistä kriteereistä.”

Lue lisää kodista