Arkisto

 1. Vastaavatyonjohtaja talon edessa

  Vastaavan työnjohtajan palkkaaminen

  9.8.2018

  Rakennusmääräyskokoelman mukaisesti rakennushankkeeseen ryhtyvä vastaa viimekädessä koko rakennushankkeesta. Kirjallisesti sopimalla on kuitenkin mahdollista siirtää osa tehtävistä ja vastuista yhteistyökumppaneille. Vastaavan työnjohtajan palkkaaminen ei ole vain nimellinen toimenpide vaan vastaava toimii sinun etujesi ajajana valvomalla, että rakennusprojektisi etenee säännösten ja hyvän rakennustavan mukaisesti.

  Lue lisää

 2. talon toimitusvaihtoehdon valinta

  Talon toimitusvaihtoehdon valinta

  3.7.2018

  Talon toimitusvaihtoehto kannattaa valita arvioiden realistisesti omia mahdollisuuksiasi rakentamiseen osallistumiseen. Omatalolla valittavissasi on kolme toimitusvaihtoehtoa riippuen siitä kuinka paljon haluat itse osallistua rakentamiseen.

  Lue lisää

 3. Toimiva valaistus kotiin

  25.9.2017

  Valaistuksella on suuri merkitys kodin toimivuuteen, tunnelmaan ja viihtyvyyteen.

  Lue lisää

 4. Onnistunut talomallin valinta lähtee aina tulevien asukkaiden tarpeista.

  Talomallin valinta

  14.8.2017

  Onnistunut talomallin valinta lähtee aina tulevien asukkaiden tarpeista. Siitä mitä juuri sinä haluat omaan kotiisi.

  Lue lisää

 5. Tontin valinta

  16.6.2017

  Listaa perheesi kanssa tärkeät kriteerit asuinpaikan valinnassa. Edullinen tontti saattaakin tarkoittaa kalliita rakentamis- ja asumiskustannuksia jos valintaa ei tee huolella.

  Lue lisää

 6. Omatalo Armas sauna

  Saunan suunnittelu

  24.4.2017

  Muuttovalmiin talon Omatalolta ostaessasi on saunan mitoitukset, tekniset asiat ja sisustus mietitty jo yhdessä Harvian ammattilaisen kanssa juuri sinun taloosi toimivaksi kokonaisuudeksi.

  Lue lisää

 7. Omatalo Armas Seinäjoen asuntomessut

  Tulisijan valinta

  10.4.2017

  Tulisijaa valitessa jokaisella on oma tärkeysjärjestys huomioitaville asioille joita voivat olla takan ulkonäkö, lämmitystarve, tunnelmointi, ruuan valmistus tai tarve varalämmönlähteelle.

  Lue lisää

 8. talon energialaskelma

  Minkä lämmitysmuodon valitsisin ja muita mietteitä energiatehokkuudesta

  16.1.2017

  Rakennushankkeeseen ryhtyvän yksi iso päätös on se, minkä lämmitysjärjestelmän hän taloonsa valitsee. Päätökseen vaikuttavat monet tekijät, kuten investointikustannukset, käyttövarmuus, tilantarve, energiankulutus sekä monet muut tekijät. Näihin kysymyksiin vastauksien löytäminen saattaa tuntua välillä toivottomalta, sillä luonnollisesti eri laitevalmistajat korostavat niitä oman järjestelmänsä etuja. Mitä kautta tätä pulmaa kannattaa siis lähteä ratkomaan? Eräs lähestymistapa on energialaskenta.

  Lue lisää

 1. Rakennuslupa – Miten prosessi etenee
 2. Vastaavan työnjohtajan palkkaaminen
 3. Talon toimitusvaihtoehdon valinta

Tilaa esitteemme