Arkisto

 1. Omatalo Evo 128

  Digitalisaatio mahdollistaa paremman palvelun myös talonrakennusalalla

  17.4.2020

  Rakennusala on perinteinen ja jopa vanhanaikainen toimiala, mutta digitalisaatio on viime vuosien aikana ollut vahvasti näkyvillä myös meillä erilaisissa kehityshankkeissa. Digitaalisuuden avulla voidaan talonrakennusalalla kehittää nykyisiä toimintamalleja ja luoda myös kokonaan uusia, markkinoinnissa, myynnissä ja asiakaspalvelussa, kuten myös itse rakentamisen prosesseissa.

  Lue lisää

 2. rakentamisen kustannukset

  Talon rakentamisen kustannukset

  19.6.2019

  Riippumattoman rakennustutkimus RTS Oy:n rakentajatutkimuksen mukaan vuonna 2019 rakennettujen pientalojen keskimääräiset rakentamiskustannukset ilman tontin hankintaa olivat 2030 euroa/nettoneliö.

  Lue lisää

 3. Omatalo Hugo

  Miksi omakotitalo?

  15.5.2019

  Suomalaiset pitävät omakotiasumista edelleen halutuimpana asumismuotona. Omakotiasujat ovat myös tutkitusti tyytyväisimpiä asumismuotoonsa. Omakotiasuminen on lisäksi kustannustehokas ja ekologinen vaihtoehto.

  Lue lisää

 4. talon toimitusvaihtoehdon valinta

  Talon toimitusvaihtoehdon valinta

  3.7.2018

  Talon toimitusvaihtoehto kannattaa valita arvioiden realistisesti omia mahdollisuuksiasi rakentamiseen osallistumiseen. Omatalolla valittavissasi on kolme toimitusvaihtoehtoa riippuen siitä kuinka paljon haluat itse osallistua rakentamiseen.

  Lue lisää

 5. Omatalon avara olohuone-keittiö

  Omatalo asiakaspalvelun silmin – Parasta palvelua läpi rakennusprojektin

  6.2.2018

  Omatalo-tiimi auttaa sinua talonrakentamisen kaikissa vaiheissa, jotta et kokisi olevasi projektisi kanssa yksin ja että työt sujuvat jouheasti.

  Lue lisää

 6. Talon rakentamisen kustannukset 2017 – Hillittyä kasvua verrattaessa edelliseen vuoteen

  16.1.2018

  Rakennettujen pientalojen keskimääräiset rakentamiskustannukset olivat vuonna 2017 ilman tontinhankintaa 2060 euroa/nettoneliö. Vuoteen 2016 nousua tapahtui vain noin 1 %. (RTS Oy:n tutkimus).

  Lue lisää

 7. Täsmävinkit rakentajalle: Omakotitalon kustannusarvio ja rahoitus

  24.10.2017

  Omakotitaloa rakentaessa kustannusarvion teko heti suunnittelun alkuvaiheessa säästää sinulta aikaa ja vaivaa. Tämä kannattaa tehdä jo heti kun alkaa olla selvää, mihin tuleva talo on rakentumassa.

  Lue lisää

 8. Onnistunut talomallin valinta lähtee aina tulevien asukkaiden tarpeista.

  Talomallin valinta

  14.8.2017

  Onnistunut talomallin valinta lähtee aina tulevien asukkaiden tarpeista. Siitä mitä juuri sinä haluat omaan kotiisi.

  Lue lisää

 9. Tontin valinta

  16.6.2017

  Listaa perheesi kanssa tärkeät kriteerit asuinpaikan valinnassa. Edullinen tontti saattaakin tarkoittaa kalliita rakentamis- ja asumiskustannuksia jos valintaa ei tee huolella.

  Lue lisää

 10. rakentamisen vaiheet

  Rakentamisen vaiheet

  13.2.2017

  Talon rakentaminen lähtee yleensä liikkeelle unelmasta, unelmasta siitä omasta ja juuri omannäköisestä kodista. Aluksi kannattaakin miettiä omat tarpeet ja toiveet tarkasti, koska onnistunut uuden talon suunnittelu lähtee aina tulevan asukkaan tarpeista.

  Lue lisää

 11. Päivää! Haluatteko kasan lautoja vai kodin teidän perheelle?

  7.12.2016

  Kun asiakas lähtee ostamaan autoa, hän miettii, minkälainen auto sopisi hänen ja hänen perheensä tarpeisiin. Jonkun autoon pitää mahtua lapset, koirat ja anopit. Joku haluaa murinaa konepellin alle ja alumiinivanteet, jotka ovat kalliimmat kuin naapurin auto. Ja joku taas haluaa bensapihin kauppakassin, jolla pääsee mukavasti lähikauppaan ja kansalaisopiston jumppaan.

  Lue lisää

 12. Miksi omakotiasuminen on järkevää

  21.11.2016

  Suurin osa suomalaisista kotitalouksista pitää omakotitaloa edelleen halutuimpana asumismuotona. Omakotiasuminen on ylivoimaisesti järkevin asumismuoto, koska se on tutkitusti toimivin ja taloudellisin asumismuoto ja vielä ylivoimaisesti paras myös laadussa ja viihtyvyydessä.

  Lue lisää

 1. Digitalisaatio mahdollistaa paremman palvelun myös talonrakennusalalla
 2. Toimitusjohtajan katsaus
 3. Omakotitalon hiilijalanjälki

Tilaa esitteemme