Omataloon saatavissa Elinkaaren Hiilijalanjälki -laskenta

Omatalo on ottanut palveluvalikoimaan Elinkaaren Hiilijalanjälki -laskennan, joka antaa rakentajalle hyödyllistä tietoa asumisen hiilijalanjäljen ja kustannusten arviointiin. Energiaselvitykset ja hiilijalanjälkilaskennat Omatalon projekteihin laatii Insinööritoimisto Vesitaito Oy.

Omatalo mukana kehittämässä vähähiilistä rakentamista

Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonepäästöistä ja rakennusten vähähiilisyys tulee osaksi rakennusmääräyksiä 2020-luvun puoliväliin mennessä (ympäristöministeriö). Pitkänlinjan puutalotoimittajana koemme velvollisuudeksemme olla mukana kehittämässä rakennusalaa vähähiilisemmäksi.

Pientaloteollisuuden jäsenenä olemmekin yhdessä muiden vastuullisten pientalotoimittajien kanssa mukana ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen pilotoinnissa, jossa haetaan alalle yhteistä arviointimenetelmää helpottamaan rakentamisen ja rakennusten koko elinkaaren ilmastovaikutuksen laskemista.

Vastuullisuus osana jokapäiväistä toimintaamme

Puurakentamisen ekologisuus ja maltillinen hiilijalanjälki luovat pohjan kestävälle tuotekehitykselle perinteitä kunnioittaen. Osoituksena vastuullisuudestamme ovat Omatalon Sonkajärven tehtaalle myönnetyt sertifioinnit laatujärjestelmissä: ISO 9001 -laatujärjestelmä, ISO 14001 –ympäristöstandardi ja OHSAS 18001 -työterveys- ja työturvallisuusstandardi.

Rakennusmateriaaleissa luotamme tunnettujen, pääosin kotimaisten valmistajien laatutuotteisiin. Taloillamme sekä asennus- ja kuljetuspalveluillamme on myös Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta.

Lue lisää omakotitalon hiilijalanjäljestä blogistamme!


Omatalo on Suomen kokenein puutalovalmistaja. Omataloja on toimitettu vuodesta 1939 lähtien yhteensä noin 30 000 kappaletta. Tuotevalikoimaamme kuuluvat muuttovalmiit talot, talopaketit, projektirakentamisen palvelut sekä vientitoimitukset. Omatalo Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli n. 20 Milj.€.

Omatalon talomyyjä on sinun omamyyjä

Tilatessasi talopakettisi Omatalolta saat käyttöösi henkilökohtaisen omamyyjän.

Omatalon ostaessasi saat tueksesi kokeneet ammattilaiset, joiden kanssa elämäsi yksi suurimmista hankinnoista onnistuu varmasti. Voit olla huoleti kaikissa talonrakentamiseen liittyvissä asioissa, sillä Omatalon asiakkaana saat käyttöösi henkilökohtaisen Omamyyjän joka auttaa kiperissäkin kysymyksissä.

Omatalon ammattilaiset ovat apunasi talon suunnittelusta avainten luovutukseen asti ja auttavat kokoamaan juuri sinun näköisen unelmakodin. Olemme toteuttaneet koteja jo kymmenille tuhansille suomalaisille, jotka arvostavat hyvää palvelua, luotettavuutta ja rakentamisen osaamista.

Etsi lähin myyjäsi ja ota yhteyttä

Ollaan kuulolla!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tarjoukset ja tapahtumakutsut aina ensimmäisenä.

    Seuraa meitä!

    Tutustu myös rakentaja­videoihimme Youtubessa, käy Facebook-sivuillamme katsomassa viimeisimmät Omatalon kuulumiset ja vilkaise Instagramista tuoreimmat kuvamme.