Omatalo Oy:n uudistuminen käänsi liiketuloksen voitolliseksi

LEHDISTÖTIEDOTE 21.2.2020

Omatalo Oy:n uudistuminen talotehtaasta asumisen unelmien toteuttajaksi käänsi liiketuloksen voitolliseksi. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 19,94 miljoonaa euroa, liikevoitto 0,99 miljoonaa euroa ja se työllisti 78 henkilöä.

Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 18,03 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto nousi vuodesta 2018 10,6%. Vuonna 2018 yhtiön liiketulos oli vielä 0,55 miljoonaa euroa tappiollinen.

Omatalo Oy liikevaihto milj. €

Omatalo Oy liikevaihto

Omatalo Oy liikevoitto milj. €

Omatalo Oy liikevoitto

 Toimitusjohtajan katsaus

Olen työskennellyt Omatalon toimitusjohtajanavuoden 2017 kesäkuusta lähtien. Tuona aikana olemme yhdessä Omatalon loistavan henkilökunnan kanssa saaneet yrityksen suunnan käännettyä ja pääsimme julkaisemaan viime vuodelta selkeästi voitollisen tuloksen. Liikevaihto kasvoi maltillisesti ja liiketulos jatkoi voimakasta kasvuaan.

Tie talotehtaasta asumisen unelmien toteuttajaksi ei ole ollut helppo ja se on vaatinut raakaa uudistumista. Uudistumista on tarvittu niin johtamisessa, tuotteissa kuin toimintatavoissa. Olemme mm. vastanneet digitalisaation murrokseen aktiivisesti liiketoimintaamme digitalisoimalla suunnittelussa, työmaalla ja asiakaskokemuksen kehittämisessä. Visiomme on olla asiakaslähtöinen ja luotettava puutalotoimittaja, josta voivat olla ylpeitä niin asiakkaamme kuin työntekijämmekin.

Uudistumisen yhtenä tärkeimmistä konkreettisista lopputulemista pidän Omatalon kirkastettuja arvoja, jotka luovat pohjan terveelle liiketoiminnalle myös tulevaisuudessa. Arvot ovat asiakaslähtöisyys, nöyryys, vastuullisuus ja kunnioitus.

Matka on vielä alkutekijöissään ja se työ mitä olemme yhdessä tehneet viimeisten vuosien aikana ei pääty tähän. Elämä (ja työelämä) ovat jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista. Missiomme on jatkossakin tarjota asiakkaillemme parhaan palvelun talopaketteja ja muuttovalmiita taloja, mikä näkyy sekä tuotteissa että toimintavoissa. Toteutuneen positiivisen kehityksen mahdollistaneet kulmakivet ovat meillä Omatalolla olleet maailman parhaat asiakkaat sekä henkilökunta. Isot kiitokset!

Lisätiedot:

Janne Rönkkö
Toimitusjohtaja, Omatalo Oy
040 843 4437
janne.ronkko@omatalo.com

Lue toimitusjohtajan katsaus


Sonkajärveläinen Omatalo on Suomen kokenein puutalovalmistaja. Omatalo Oy on 100-prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa ja sen taustalla on yrityksen toimiva johto. Omataloja on toimitettu vuodesta 1939 lähtien yhteensä noin 30 000 kappaletta. Tuotevalikoimaan kuuluvat muuttovalmiit talot, talopaketit, projektirakentamisen palvelut sekä vientitoimitukset. Omatalo Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli n. 20 Milj.€. Omatalon muut toimipisteet sijaitsevat Vantaalla, Tampereella sekä Kuopiossa ja myyntiverkko kattaa koko Suomen.

Omatalon tehdas Sonkajärvi

Omatalon talomyyjä on sinun omamyyjä

Tilatessasi talopakettisi Omatalolta saat käyttöösi henkilökohtaisen omamyyjän.

Omatalon ostaessasi saat tueksesi kokeneet ammattilaiset, joiden kanssa elämäsi yksi suurimmista hankinnoista onnistuu varmasti. Voit olla huoleti kaikissa talonrakentamiseen liittyvissä asioissa, sillä Omatalon asiakkaana saat käyttöösi henkilökohtaisen Omamyyjän joka auttaa kiperissäkin kysymyksissä.

Omatalon ammattilaiset ovat apunasi talon suunnittelusta avainten luovutukseen asti ja auttavat kokoamaan juuri sinun näköisen unelmakodin. Olemme toteuttaneet koteja jo kymmenille tuhansille suomalaisille, jotka arvostavat hyvää palvelua, luotettavuutta ja rakentamisen osaamista.

Etsi lähin myyjäsi ja ota yhteyttä

Ollaan kuulolla!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tarjoukset ja tapahtumakutsut aina ensimmäisenä.

    Seuraa meitä!

    Tutustu myös rakentaja­videoihimme Youtubessa, käy Facebook-sivuillamme katsomassa viimeisimmät Omatalon kuulumiset ja vilkaise Instagramista tuoreimmat kuvamme.