Omatalo mukana Kouvolan Asuntomessuilla kohteella Taide

Anne ja Paavo päättivät lähteä asuntomessurakentajiksi messualueelta löytyneen mieleisen tontin vuoksi. Tontti on tasainen ja toimiva, jossa rakentajille tärkeään luontoon pääsee heti takapihalta.

Vuoden 2019 Asuntomessut pidetään Kouvolassa. Annen ja Paavon tuleva koti Taide, on suunniteltu kahdelle aikuiselle helppokulkuiseksi loppuelämän kodiksi.

Luonto ja historia toivat messurakentajiksi

Anne ja Paavo päättivät lähteä messurakentajiksi asuntomessualueelta löytyneen mieleisen tontin vuoksi. Tontti on tasainen ja toimiva, jossa rakentajille tärkeään luontoon pääsee heti takapihalta. – Toinen hieno asia messualueelle rakentamisessa on se, että alue valmistuu kerralla, Anne mainitsee. Annea ja Paavoa messualueelle veti myös alueen historia. Asuntomessualue rakennetaan Pioneeripuiston historialliseen varuskuntamiljööseen, joka on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Taide – Kahden aikuisen koti

Talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle helppokulkuiseksi loppuelämän kodiksi. Tilankäyttö on rakentajien toimesta mietitty huonekohtaisesti etätyöskentelyä, elämistä ja asumista varten. Anne ja Paavo ovat molemmat yrittäjiä ja tekevät töitä usein kotoa käsin, joten kotona työskentelyn on oltava helppoa.

Nimi Taide juontaa juurensa Annen yritystoiminnasta. Anne toimii Moision taide- ja pitokartanon yrittäjänä, joka on tullut tunnetuksi kulttuuritapahtumien, häiden, syntymäpäivien sukujuhlien ja pikkujoulujen pitopaikkana. Pariskunta haluaa tuoda rakkaan taiteen myös messualueelle ja tarjota taide-elämyksiä vierailijoille. Kodissa tullaakin näkemään sisustuksessa persoonallisia yksityiskohtia taiteen muodossa.

Omatalon elementeistä itse rakentaen

Rakennusalan ammattilaisena Paavo vastaa pitkälti itse talon rakentamisesta. Paavolla on kattoalan yritys ja Omatalo kodin elementtitoimittajaksi valikoituikin yhteisten projektien kautta. – Omatalo oli helppo valinta, koska porukka oli jo tuttua, joten tiesi että hommat hoituu. Toiseksi valintakriteeriksi Paavo nostaa kotiseuturakkauden. Paavo on kotoisin Savosta, joten Sonkajärveläinen Omatalo oli luonnollinen valinta myös tästä syystä.

Anne ja Paavo ovat alueen ensimmäiset rakentajat.

 
Seuraa messurakentajien blogia!