Uusi koti eläkkeellä

Heikin ja Raijan rakas kesämökkipaikka muuttui pariskunnan pysyväksi osoitteeksi, kun tontille nousi viime keväänä uusi koti. Pariskunta tarttui rohkeasti mahdollisuuteen rakentaa. – Kysyimme tarjouksen kolmelta eri talotoimittajalta, saimme kuitenkin ehdottomasti parasta palvelua Omatalon myyjältä, Pasi Tossavaiselta.

Toiveenamme oli muuttovalmis kahden aikuisen kompakti koti. Pienillä muutoksilla tämä löytyi Omatalon mallistosta valmiina, Heikki kertoo. Heikin ja Raijan koti valmistui hyvissä ajoin jo ennen Omatalon kanssa sovittua muuttopäivää.

Lue lisää projektista

Omatalo Ajatus - Mikkelin asuntomessuilla

Anu Omataloilta piirsi meille mallin toiveidemme perusteella. Halusimme muun muassa yksikerroksisen ja pääosin tiiliverhoillun kodin, jossa on järkevä tilajako. Ensimmäinen ja ainoa ajatus rakentamisessamme messualueelle oli tehdä koti meidän perheelle. Tämä on meidän näköinen ja oloinen, ja tulee toimimaan varmasti täydellisesti meidän arjessamme, Aki päättää.

Lue lisää projektista

Maiseman ehdoilla

Luonnonkaunis Kraatatarinkoski kuului olennaisesti Kirsin lapsuuden maisemaan, ja kun tarjoutui tilaisuus lunastaa tontti joen varrelta, siihen oli tartuttava välittömästi. Meni kuitenkin vielä lähes yhdeksän vuotta ennen kuin paikalle ryhdyttiin rakentamaan. Kiireinen yrittäjäpariskunta jätti rakennustyöt täysin Omatalon tehtäväksi ja päätti keskittyä omiin töihinsä.

Lue lisää projektista

Uusi upea rapattu Omatalo

Tarmolla ja Sarilla oli kokemusta rakentamisesta jo ennestään. Edellinen Omatalo rakennettin muutama vuosikymmen sitten. – Nyt kilpailutimme yhteensä viisi talotehdasta ja päädyimme taas Omataloon. Ratkaisevina tekijöinä olivat hinta, toimituksen sisältö ja vapaat mahdollisuudet pohjaratkaisun muokkaamiseen.

Omatalon talotoimitus sisälsi perustukset, talotekniikan ja talon pystytyksen levypinnoille asti.

– Levypinnoista eteenpäin vastasimme projektista itse ja teetimme töitä paikallisilla tekijöillä. Rakentaminen aloitettiin toukokuun alussa 2015 ja yhdeksässä kuukaudessa talo oli asumiskunnossa, kertoo Tarmo

Lue lisää projektista

Uunituore muuttovalmis Omatalo

Muutto kaupungista tänne omaan rauhaan lintujen ja luonnon keskelle oli oikea ja onnistunut ratkaisu, kertoo Mia. Haaveet modernista kivitalosta vaihtuivat tyystin, kun oma paikka maaseudulta löytyi.

Pyysin parilta talotoimittajalta tarjouksen, Omatalon hyväksi kaupat ratkaisi ilman muuta asiantunteva ja aktiivinen myyjä. Pasilla oli aito halu olla hoitamassa juuri meidän talokauppaamme. Emme tienneet rakentamisesta juuri mitään, joten halusimme mahdollisimman helpon projektin ja kaiken mieluusti valmiina. Omatalon talomalleista löytyi myös nopeasti juuri sellainen vaihtoehto, jota haimmekin, Mia kertoo.

Lue lisää projektista

Kaupungista maalle – Kurkistus lapsiperheen uuteen kotiin

Muuttovalmis koti maalaismaisemassa, lähellä palveluja. Sellainen haave oli tällä perheellä, kun oman kodin ostaminen tuli ajankohtaiseksi. Nyt peltomaisemassa, koivukujan päässä, lumisateen keskellä erottuu jo kauas kaunis siniharmaa puolitoistakerroksinen koti, Jonyn ja Piian toteutunut unelma.

Uudessa kodissa on asuttu nyt muutama kuukausi, joten rakennusprojekti on vielä tuoreessa muistissa. – Katselimme vanhoja taloja ja rivitalo-osakkeita, mutta emme löytäneet niistä meille sopiva vaihtoehtoa. Ihan oman kodin rakentaminen houkutteli, mutta kiireinen elämäntilanne ei sallinut vasaran varteen tarttumista. Omatalon muuttovalmis vaihtoehto oli meille täydellinen ratkaisu, Piia ja Jony kertovat.

Lue lisää projektista

Koti järvinäköalalla

Jos jotakin asioita tässä elämässä haluaisi ottaa ja tallettaa mukaansa, yksi niistä voisi olla tämä rauhoittava maisema ja syksyisen järven tuoksu. Ne voisi sitten kiireisenä ja stressaavana hetkenä kaivaa esiin. Tämän perheen ei tarvitse kerätä järvimaisemaa tuoksuineen pulloon, riittää kun avaa terassin oven ja vetää keuhkot täyteen raitista ilmaa, samalla kun kuuntelee aaltoja ja ehkäpä kuikan kimeää huutoa järvenselältä.

– Tontin saaminen rakennuskäyttöön ei ollut ihan yksinkertaista. Kun meillä syntyi haave rakentamisesta, tähtäimessämme oli samantien tämä upea paikka. Talokauppa tehtiin ehdollisena, sillä tiesimme poikkeusluvan haun kestävän. Puoli vuotta meni, ennen kuin lupa vihdoin tuli. Entinen kotimme meni nopeasti kaupaksi ja näin rakentaminen alkoi konkretisoitua.

Omatalon muuttovalmiiseen talopakettiin päädyttiin neljän eri valmistajan kilpailuttamisen jälkeen. Oma valmiskodilta löytyi perheelle juuri sopiva talomalli ja parhaaseen hintaan. – Muuttovalmiin talon hinnan saa tietää jo ostovaiheessa, joka helpottaa projektiin lähtemistä!

Lue lisää projektista

Ensimmäinen muuttovalmis Omatalo

Ensimmäinen muuttovalmis Omatalo valmistui syksyllä 2014. Tämän jälkeen muuttovalmiita Omataloja on jo rakennettu Kajaanista Etelä-Suomeen. Kävimme kysymässä ensimmäisen toimittamamme talon asukkaiden Julianna ja Joonas Komulaisen kuulumisia.

Lue lisää projektista